30.8.23

«Πρόβα» ΔΕΘ για τον Κ. Μητσοτάκη...



Συναντήσεις με βουλευτές, τοπικούς αξιωματούχους, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας έχει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός ενόψει της 87ης ΔΕΘ στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, ενώ σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες προετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ειδικά για το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Η... πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα μιας συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας ολόκληρης τετραετίας» δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο της έκθεσης κάποια «έκπληξη»... εν είδει «οικονομικής παροχής ή ενός μέτρου, που μπορεί να ισχύσει νωρίτερα του αρχικού προγραμματισμού» αλλά δεν πρόκειται να «ληφθεί κάποια απόφαση που να θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη δημοσιονομική ισορροπία».

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου έχουν ξεκαθαρίσει πως το πακέτο, που θα ανακοινώσει δεν θα είναι γεμάτο μποναμάδες υποστηρίζοντας πως «δεν έχει ακόμη ”στεγνώσει το μελάνι” από την ψήφιση στα τέλη Ιουλίου των μέτρων στήριξης των πολιτών ύψους 4,4 δισ. ευρώ (νομοθέτηση του 50% του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας)».


Ωστόσο, το οικονομικό νομοσχέδιο περιελάμβανε μόνο με τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για το 2024, υπό τους περιορισμούς των δανειστών και της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποδεδειγμένη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού φαίνεται πως άλλαξε τις προθέσεις του Μαξίμου, που σκόπευε να προωθήσει το αφήγημα περί «πολυδύναμου και πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού» στην προσεχή στη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: