3.1.23

Ουραγός…


Ανάγκη από πραγματικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις διαπιστώνει για την χώρα μας, η Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη δημοσιοποίηση... των στοιχείων της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλους τους δείκτες της ΕΕ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα για την ψηφιακή ένταξη φυσικών προσώπων, αφού η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις για το 2022 (82%) στην ψηφιακή ένταξη φυσικών προσώπων, μαζί με την Κροατία (81%) και τη Βουλγαρία (79%). Ανάλογη θέση, άλλωστε, κατείχε και το 2021, μαζί με τη Βοσνια – Ερζεγοβίνη και τη Βουλγαρία, ενώ το 2019 και το 2020 σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα βρίσκονταν επτά χώρες. Πέντε από αυτές τα επόμενα χρόνια βελτίωσαν τη θέση τους, με τη δική μας χώρα, όμως, να μην ακολουθεί.

«Η βελτίωση των δεικτών της ψηφιακής ένταξης της Ελλάδας απαιτεί την εξάλειψη του ψηφιακού χάσματος, του ψηφιακού αποκλεισμού και της ψηφιακής ανισότητας», λένε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, συμπληρώνοντας ότι η κοινωνία ισότητας απαιτεί την ψηφιακή ένταξη και των ηλικιωμένων, των ανέργων, τον ατόμων με αναπηρία, των αστέγων, των αναλφάβητων και των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: