16.1.23

Η κατάρα του νεκρού πρώην βασιλιά...


Μαρία Ψαρρά

Για την κατάρα του πρώτου (και τελευταίου) νεκρού πρώην βασιλιά της Ελλάδας γράφει σήμερα το Politico αναφερόμενο στην κηδεία του στην Αθήνα, που φιλοξενεί σήμερα αρκετούς Ευρωπαίους βασιλείς, μεταξύ των οποίων από την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρίσκονται στην... ελληνική πρωτεύουσα για να αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνου Β', τον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας πριν την κατάργηση της μοναρχίας. Όμως ο θάνατος του Γλίξμπουργκ άνοιξε εκ νέου πληγές στη χώρα, η οποία απαλλάχθηκε από τη μοναρχία με δημοψήφισμα, μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974.

Η Νεκταρία Σταμούλη μεταδίδει πως η κηδεία έγινε σημείο διαμάχης, αφού λίγο μετά την απόφαση για ταφή του βασιλιά ως ιδιώτη, χωρίς κρατικές τιμές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να μαλακώσει ελαφρώς τη θέση του εν μέσω αντιδράσεων από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του. Η παρουσία της κυβέρνησης στην κηδεία αναβαθμίστηκε, με τον υπουργό Πολιτισμού και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, ενόψει της λήξης της θητείας της συντηρητικής κυβέρνησης τον Ιούλιο, ότι η Ελλάδα θα διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές την άνοιξη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: