27.1.23

Ο κρυφός καημός του Βορίδη...


...και οι νέες αγάπες Άδωνη- Καρανίκα...

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, να «κοκκίνησε» από το πάθος με το οποίο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, την Τετάρτη το απόγευμα όταν ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Βουλή. 

Αυτό όμως δεν τον... εμπόδισε χθες, μια ημέρα αργότερα, να επαινέσει τον πρώην σύμβουλο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Καρανίκα. Αιτία μια ομιλία του τελευταίου σε εκδήλωση για την ινδική κάνναβη, ένα πεδίο επενδύσεων που προωθεί έντονα το υπουργείο ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter που συνοδεύει το βίντεο της παρέμβαση τους Ν.Καρανίκα «λόγοι ιστορικής Δικαιοσύνης επιβάλλουν να ανεβάσω και τον χαιρετισμό του κ. Νίκου Καρανίκα ο οποίος άνοιξε αυτό τον δρόμο και τότε τον είχα αδικήσει».

Είχε τους λόγους που πρόβαλλε το συγκεκριμένο βίντεο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αφού από τον Ν.Καρανίκα κατονομάζεται ως «κ.Άδωνις» και χαρακτηρίζεται «παρεξηγημένος υπουργός».

ΗΡΘΕ, ΤΑ ‘ΠΕ ΚΙ ΕΦΥΓΕ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Ήρθε, μίλησε και απήλθε ταχύτατα χθες από την Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Αφού προηγουμένως στην ομιλία της «είπε» όλο το γνωστό non-paper της Ν.Δ για την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Μίλησε για Καλογρίτσα, Νοvartis και όλα τα σχετικά. Δεν παρέλειψε και τα ζητήματα της Παιδείας όπου μίλησε για τον εκσυγχρονισμό που έφερε η πολιτική της.

Μάλλον πολύ σοφά έπραξε η υπουργός γιατί αν έμενε παραπάνω στο κοινοβούλιο θα χρειάζονταν να απαντήσει σε …δυσάρεστα θέματα. Βλέπετε λίγο αργότερα η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα παρατήρησε την φυγή της Ν.Κεραμέως, σημειώνοντας ότι θα ήθελε να την ρωτήσει «για την κατάσταση που επικράτησε σήμερα στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, όπου οι φοιτητές - ως άλλο «κρυφό σχολειό», έδωσαν μάθημα με φακούς, καθώς λόγω της βροχής σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο, λόγω εισροής νερών».

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΡΤΟΥΝ

Ομολογουμένως πρωτότυπη η παρομοίωση που χρησιμοποίησε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλους για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο πρωθυπουργός μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. Όπως σχολίασε «παραπέμπω σε μια κλασική καρτουνίστικη εικόνα, όπου η γάτα τρέχει προς τον γκρεμό, βρίσκεται στον αέρα, εξακολουθεί να κάνει μερικά βήματα και πέφτει μόνο όταν κοιτάξει ότι από κάτω της δεν υπάρχει γη. Ακριβώς το ίδιο, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη περάσει τον γκρεμό, το μόνο που μένει είναι να κοιτάξει κάτω για να καταλάβει ότι δεν πατάει πουθενά και να καταρρεύσει».

Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Δεν έλλειψε και ο …Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνωφ (Λένιν) από την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή. Αν και η βουλευτής που αναφέρθηκε σε αυτόν δε προέρχονταν από την πτέρυγα που θα περίμενε κανείς: Το ΚΚΕ. Αντιθέτως τον επικαλέστηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αικατερίνη Παπακώστα-Παλιούρα. Για την ακρίβεια ξεκίνησε την ομιλία της, λέγοντας πως «ο σοβιετικός ηγέτης Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν είχε πει πως η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα αδυναμίας»...

ΘΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΥΠ;

Ο Μάκης Βορίδης δεν ήταν από αυτούς που «κρύφθηκαν» στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Αντιθέτως υπερασπίστηκε δεόντως το κόμμα του και σε αντίθεση με του περισσότερους υπουργούς αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών. Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτές ήταν απολύτως νόμιμες και τόνισε ότι είναι απαραίτητη μια ΕΥΠ που θα μπορεί να παρακολουθεί βουλευτές και κρατικούς αξιωματούχους. Τσεκουράτα λόγια.

Αυτό πάντως που έκανε εντύπωση ήταν πως όταν αναφέρθηκε στο πως λειτουργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών σε άλλες χώρες αναφέρθηκε αποκλειστικά στο παράδειγμα της Βρετανία. Εκεί που όπως είπε η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στον υπουργό Εσωτερικών, σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδρούσε έντονα αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα.

Να υποθέσουμε πως κάτι …ανακαλύψαμε εδώ; Ίσως τον κρυφό καημό του νυν υπουργού Εσωτερικών να ήταν ο ίδιος διοικητής της ΕΥΠ;...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: