4.1.23

Απώλειες και ιστορικά χαμηλά...


Πριν από περίπου δύο χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξάφνιαζε το πανελλήνιο ομολογώντας ότι γνωρίζει ανθρώπους που είναι εξαρτημένοι… από τον μισθό τους. 

Στα χρόνια που πέρασαν, οι εξαρτημένοι συμπολίτες τού πρωθυπουργού βίωσαν μια συστηματική υποτίμηση της οικονομικής τους δύναμης, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει ένα... σημαντικό μέρος της αγοραστικής τους δύναμης. Και οι απώλειες να μεγαλώνουν όσο μικρότερος είναι ο μισθός. Και να μην καλύπτονται, παρά τα επικοινωνιακά τρικ των κυβερνώντων, που με τρύπια καλάθια και κούφια επιδόματα επιχειρούν να καλύψουν τις απώλειες των εξαρτημένων από τον μισθό τους.

Χαρακτηριστική της δεινής οικονομικής θέσης εκατοντάδων χιλιάδων χαμηλόμισθων είναι η παρουσίαση από τη Eurostat στοιχείων που αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία βρίσκεται στην πέμπτη από το τέλος θέση τής αντίστοιχης λίστας των ευρωπαϊκών χωρών. 

Ο σχετικός πίνακας αφορά στοιχεία του 2021 και περιγράφει μια κατάσταση που έχει επιδεινωθεί από τις αυξήσεις στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και έχει μειώσει ακόμα πιο δραματικά την οικονομική θέση των εξαρτημένων από τον μισθό τους. 

Οι απώλειες δε είναι τόσο μεγάλες, ειδικά για τους χαμηλόμισθους, που δεν καλύπτονται ούτε στο ελάχιστο από τις συνεχείς προεκλογικές εξαγγελίες του Μητσοτάκη και των υπουργών του, οι οποίοι, με κάθε ημίμετρο που εξαγγέλλουν, απλώς παραδέχονται την αποτυχία του προηγούμενου.

Μια αποτυχημένη πολιτική, που απομακρύνει τη χώρα και τους πολίτες της όλο και περισσότερο από κάθε λογής ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μια πολιτική που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των πολλών και διογκώνει τις ανισότητες υπέρ των λίγων και εκλεκτών. 

Μια πολιτική που καταγράφει ευρωπαϊκές πρωτιές ακρίβειας και ιστορικά χαμηλά για τους εξαρτημένους από τον μισθό τους πολίτες. Μια πολιτική που τα αποτελέσματά της μόνο σε πολίτες που μένουν Ευρώπη δεν ταιριάζουν...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: