25.1.23

Ο πνιγμένος... απ' τον «Σαράφη» πιάνεται...


Μια αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη απατεώνων απέκτησε χθες πολιτική χροιά, όταν μέσω διαρροών έγινε γνωστό ότι ένας... από τους συλληφθέντες είναι από τους προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν καταθέσει για την υπόθεση Novartis. Διαρροές τις οποίες οι αστυνομικές πηγές απέδιδαν σε όλους όσοι εμπλέκονται έμμεσα στις έρευνες κι όχι στους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Η Νέα Δημοκρατία, σαν έτοιμη από καιρό, εξέδωσε αργά το απόγευμα ανακοίνωση αναμασώντας το τρύπιο αφήγημα της «σκευωρίας» για τη Novartis:

«Ο “Μάξιμος Σαράφης”, ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες “καταθέσεις” του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες. Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Novartis, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, “τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως”».

Οι έρευνες αφορούσαν μια συμμορία που είχε φτιάξει μια εταιρεία η οποία μπορούσε να εξασφαλίσει ευνοϊκά δάνεια σε επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης και γι' αυτόν τον σκοπό εισέπραττε διάφορα ποσά προκειμένου να ετοιμάσει τα σχετικά έγραφα. Τα μέλη της φέρονται να έπαιρναν από 5.000 έως 50.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του δανείου που ήθελαν οι επιχειρηματίες, και στη συνέχεια έβρισκαν δικαιολογίες αφού κανένα δάνειο δεν είχε εκδοθεί. Με αυτόν τον τρόπου είχαν «τσεπώσει» 600.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση που έγινε χθες συνελήφθησαν ο 51χρονος «Μάξιμος Σαράφης» και ακόμα δύο άτομα, ένας 63χρονος και ένας 58χρονος. Οι έρευνες συνεχίζονταν ώς αργά και σήμερα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις...

Μάνος Τσαλδάρης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: