25.10.20

Μητσοτάκης και παρεούλα...











...δεν "θελουν" να ξέρουν τι λένε το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι Φάινανσιαλ Τάιμς, ο Εκονομιστ...
Ισχυρίζεται η κυβερνηση σημερα στη Βουλή: Αυτό που κάνουμε με τον Πτωχευτικό Κώδικα το είχαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. 1. Δεν το ειχαν με όλη αυτή τη σκληρότητα και την κυνική ιδεολοψηψία που διατρέχει αυτο το επαίσχυντο νομοσχέδιο. 2. Κι αν το είχαν πει, τι... με αυτό; 
Η Ευρώπη τους τελευταίους οκτώ-εννιά  μηνες έχει αλλάξει. Ο κόσμος όλος έχει αλλάξει. Ο τρόπος που ασκείται η οικονομική — και η κοινωνική — πολιτική σε όλον τον κόσμο έχει αλλάξει. Ριζικά μάλιστα. Ακόμη κι η κάπως διστακτική Ευρώπη, με την βραδυκινητη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, προσαρμόζεται.
Στη κυβερνηση, όμως, έχουν κόλλημα με την καταστρεπτική αρχή του νεοφιλελευθερισμού: Πρέπει να λειτουργήσει η ελευθερη αγορά απροσκοπτα. Κι όποιος επιζήσει, επέζησε. Για τους άλλους αντε να ανάψουμε κανένα κεράκι το πολύ.
Μητσοτάκης και παρεούλα  δεν "θελουν" να ξέρουν τι λένε το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι Φάινανσιαλ Τάιμς, ο Εκονομιστ: Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις.Ενισχύστε ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ τις δημόσιες επενδύσεις.Προστατεύστε ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ τους απλούς πολίτες που δυσκολεύονται.Απλώστε γενναιοδωρα χερι βοηθείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους ελευθερους επαγγελματίες.. 
Τέρμα οριστικό στη λιτότητα, έγραψε μόλις την περασμένη εβδομάδα σε ολοσέλιδη ανάλυση  οι Φαινάνσιαλ Τάίμς ώς απάυγασμα της νέας πολιτικής που κηρύσσει το ΔΝΤ — ναι, ο μέχρι χθές άτεγκος υποστηρικτης της λιτότητας. Κι απεκάλυψε: Κατά τη διάρκεια των λίγων μηνών της πανδημίας οι κυβερνήσεις έχουν δανεισθεί το ιλιγγιώδες ποσόν των 11 τρις ευρώ για τους πιο πάνω σκοπούς. Στην τελευταία μεγάλη κρίση του 2008-09 τα δανεικά εφθασαν μετα βίας τα 2 τρις.
Ολα αυτά τα αγνοεί η Αθήνα. Η κυβερνηση αντι να επιβάλλει έλεγχο στην ασυδοσία των τραπεζών, γονατίζει πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούν, και εν μέσω κορωνοιού, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ολα αυτά υπέρ των ολίγων, υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, υπέρ των φίλων της κυβέρνησης.  Κι έχουν το θράσος να μιλάνε δήθεν επ ονόματι όσων τους ψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: