25.10.20

Ανεβαίνει η Αριστερά, δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ...Η συμμετοχή για την εκλογή Διοίκησης στο σωματείο του νοσοκομειου αναφοράς «ΑΤΤΙΚΟ» ήταν μαζική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

Στις κάλπες βρέθηκαν 1.027 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 999 έγκυρα. Έλαβαν... για τo Δ.Σ:
Η αύξηση της συμμετοχής ήταν άνω του 30%, από 783 σε 1027. Οι δε παρατάξεις που πρόσκεινται στην Αριστερά, προσέγγισαν το 75%!

Στους δύο πρώτους συνδυασμούς πρώτευσαν οι κκ Ρίζος Μιχάλης (δ/ντης ΕΣΥ στη ΜΕΘ) και Σιδέρης Γιώργος (ειδικευόμενος της ΩΡΛ κλινικής), που πρόσφατα είχαν μιλήσει στο TVXS για τα θέματα της πανδημίας και τις ελλείψεις, καθώς και για τα «ξεχειλωμένα» ιατρικά πρωτόκολλα, όπου νοσηλευτές που είχαν έρθει σε επαφή δεν έμπαιναν σε καραντίνα.

Παρά την μεγάλη άνοδο της Αριστεράς, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μόνο 28 ψήφους. Αυτό δείχνει ότι δεν αρκούν οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υστερεί σε μεγάλο βαθμό στους μαζικούς χώρους.

Ο πολύ μικρός αριθμών ψήφων σχετίζεται και με την πολιτεία των επί ΣΥΡΙΖΑ υπευθύνων διοίκησης στο νοσοκομείο, γεγονός που δεν παρατηρήθηκε μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορεί να μην αναπτύχθηκαν πρακτικές διαφθοράς ή όσα άλλα βλέπουμε επί των σημερινών, νεοδημοκρατικών διοικήσεων και αυτό είναι πολύ θετικό και κεφάλαιο για το μέλλον. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναπτύχθηκαν νοοτροπίες φεουδάρχη και πρακτικές τοπικού σατράπη, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την Αριστερά.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Στέλιου Κούλογλου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: