27.10.20

Μαζικές απολύσεις στα «ΑΒ Βασιλόπουλος»...


...παρά τα μεγάλα κέρδη – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι... 

 Να ακυρωθούν οι απολύσεις εργαζομένων στην πολυεθνική «ΑΒ Βασιλόπουλος» απαιτούν με κοινή ανακοίνωση ο... Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων. “Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της συνολικής επίθεσης στους εργαζόμενους στο όνομα της κερδοφορίας της εταιρίας, αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας που θεσμοθέτησαν η τωρινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Έχουν «σκάσει» από κέρδη, τα οποία προέρχονται από την βαριά εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Από τη μία οι εργαζόμενοι στα καταστήματα με 4ωρα, 6ωρα, αξιοποίηση εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών στις αποθήκες. 

Από την άλλη αξιοποιώντας τη νέα μορφή “ευέλικτης” εργασίας, της τηλεργασίας, σε εργαζόμενους διοικητικών υπηρεσιών, όπου καταργεί κάθε διάκριση ανάμεσα στον εργάσιμο και μη εργάσιμο χρόνο, αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας και απομονώνει τον εργαζόμενο από τους συναδέλφους του. 

Στο όνομα της διασφάλισης αυτών των κερδών, προχωρούν και στις νέες απολύσεις”. Σημειώνουν στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι και υπογραμμίζουν: «Στοχεύοντας συνεχώς στη μείωση του εργατικού κόστους αξιοποιούν τη μέθοδο του outsourcing, παραχωρώντας μια σειρά από δραστηριότητες που θεωρούν “μη παραγωγικές” σε άλλες εταιρείες είτε στην Ελλάδα, όπως πρόκειται να κάνουν με τεχνική εταιρεία για υπηρεσίες συντήρησης, είτε στο εξωτερικό, για τις διοικητικές – οικονομικές υπηρεσίες, με εργαζόμενους με χειρότερες εργασιακές συνθήκες και εργασιακά δικαιώματα»... 

 Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων ΕΔΩ

Πηγή:imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: