28.10.20

Ραγδαίες εξελίξεις με νέα μέτρα...


...απαγόρευση κυκλοφορίας, λουκέτο στην εστίαση και lockdown...

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη χώρα, καθώς μετά το σοκ 1.547 κρουσμάτων πραγματοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, θα τεθούν σε ψηφοφορία τα εξής μέτρα:... 

 Να μπει άμεσα και νωρίτερα η Θεσσαλονίκη στο επίπεδο 4 

 Να περιοριστεί η κυκλοφορία στην Αθήνα Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ και μία στις 10 το βράδυ 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση είναι: 

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Σε αυτή τη λίστα θα μπεί λογικά και η Θεσσαλονίκη. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για την Κοζάνη και για την Καστοριά που είναι στο κόκκινο.

 Λουκέτο στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι το μέτρο τύπου Παρίσι, δηλαδή να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι αυτό είναι ένα σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι για το επόμενο πακέτο μέτρων. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια ανατροπή όμως. 

 Περιορισμό των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών. Ένα μέτρο που είχε ακουστεί, είχε διαψευστεί, αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο. 

 Στο τραπέζι lockdown για Θεσσαλονίκη και Λάρισα τα επόμενα εικοσιτετράωρα

 Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται η απόφαση για lockdown σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της Επιτροπής Υγείας του ΕΟΔΥ, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. 

 Αναφορικά με την Αττική στην κυβέρνηση περιμένουν να περάσει το 15ημερο μετά την λήψη των τελευταίων μέτρων και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις. Φαίνεται ότι Θεσσαλονίκη και Λάρισα πάνε σύντομα σε lockdown... 

 Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: