1.10.20

Σε νοσοκομεία αναφοράς...


...οι ηλικιωμένοι από τη δομή στον Άγιο Παντελεήμονα...

Σε νοσοκομεία αναφοράς μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι που ζούσαν στη Μονάδα Φιλοξενίας «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα και διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Συνολικά εντοπίστηκαν 32 κρούσματα, ενώ σε... εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Μέχρι τώρα έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων οκτώ ηλικιωμένων.

Επιπλέον, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας.

Τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Τσιόδρας, μάλιστα, εμφανίστηκε πολύ προβληματισμένος και έκανε λόγο για πολύ σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα, αλλά και για διασπορά του κορονοϊού στα γηροκομεία από το προσωπικό.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά».

Παράλληλα προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι».

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Σημειώνεται ότι τα 32 θετικά τεστ εντοπίστηκαν σε σύνολο 70 τεστ που έγιναν...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: