28.2.13

Κελί μη καπνιστών ζήτησε ο Παπαγεωργόπουλος...

Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών οδηγείται τις επόμενες ώρες ο εκ των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης. Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κρατείται από χθες το απόγευμα -και...
μετά την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων- στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.
Κελί μη καπνιστών ζήτησε ο Παπαγεωργόπουλος

Σε αντίθεση με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι μετά τις καταδίκες τους σε ισόβια κάθειρξη οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, το «δρομολόγιο» για τον Π. Σαξώνη, που επρόκειτο κι αυτός αρχικά να πάει στα Διαβατά, άλλαξε.

Αυτό κρίθηκε σκόπιμο διότι η συνύπαρξη των τριών καταδικασθέντων στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα εγκυμονεί κινδύνους για ενδεχόμενο επεισόδιο μεταξύ τους κατά τον προαυλισμό τους ή σε οποιαδήποτε άλλη συνάντησή τους μέσα στις φυλακές. Άλλωστε, πρόσφατο είναι το περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα στον Π. Σαξώνη και τον Μ. Λεμούσια, όταν οι δύο άνδρες, κατά το στάδιο της προσωρινής τους κράτησης, πιάστηκαν στα «χέρια», με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πειθαρχικές ποινές όπως προβλέπονται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα.

Την ίδια ώρα, σε κελί μαζί με άλλους εννέα κρατούμενους πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Διαβατών ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Ο επί τρεις 4ετίες δήμαρχος ζήτησε το πρωί να αλλάξει κελί και να μεταφερθεί σε άλλο με μη καπνίζοντες. Το αίτημα αυτό θα εξεταστεί από τους υπευθύνους των φυλακών.

Τον τέως δήμαρχο επισκέφθηκε η σύζυγός του Ελένη, η οποία του έφερε ρουχισμό και κάποια είδη πρώτης ανάγκης. Όπως έγινε γνωστό ο Β. Παπαγεωργόπουλος επισκέφθηκε τον γιατρό των φυλακών και τον ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και κάποια χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου, για την οποία κατηγορούνται τόσο ο Β. Παπαγεωργόπουλος όσο και ο Μ. Λεμούσιας. Μαζί τους θα καθίσουν στο εδώλιο άλλα 15 άτομα, μεταξύ αυτών τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών που αθωώθηκαν χθες. Το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούλιο καθώς τότε εκπνέουν τα προβλεπόμενα από το νόμο χρονικά περιθώρια.

Επίσης, εκκρεμεί η δικογραφία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος). Ο πρώην γενικός γραμματέας έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ η δικογραφία για τον τέως δήμαρχο εκκρεμεί σε εισαγγελέα Εφετών που το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει την πρότασή του στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο για την παραπομπή του ή όχι σε δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: