28.2.13

Μυστήριο με τα 550 εκατομμύρια ευρώ της λίστας Λαγκάρντ...

«Στο μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ μπαίνουν οι λογαριασμοί των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπαπακωνσταντίνου και μάλιστα κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με...
τα όσα δήλωσε ο προϊστάμενος της Περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος στη προανακριτική επιτροπή την Τετάρτη το απόγευμα.

Συγκεκριμένα ο κ.Παναγιωτόπουλος στην πολύωρη κατάθεσή του στην προανακριτική ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι λογαριασμοί τριών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, μαζί με τους λογαριασμούς 60 ακόμη ατόμων από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, θα ερευνηθούν κατά προτεραίοτητα από το ΣΔΟΕ.

Επίσης, ο κ. . Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε ότι το ΣΔΟΕ έχει καλέσει προς έλεγχο την Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας είναι στη λίστα Λαγκάρντ με ένα λογαριασμό ύψους 550 εκ. δολαρίων και η ίδια τους γνωστοποίησε ότι θα πάει ο δικηγόρος της στις 11 Μαρτίου.

Τέλος, ο προϊστάμενος διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο των 2.062 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συνεχίσει την κατάθεσή του το πρωί της Πέμπτης.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: