28.2.13

ΚΥΠΡΟΣ: Πανηγυρικό κλίμα στην τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου...


Λευκωσία: Τη δέσμευση ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για την εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων της Κύπρου, ανέλαβε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η...
τελετή εγκατάστασης του νέου προέδρου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα πανηγυρικό στην παρουσία του απερχόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, της θρησκευτικής ηγεσίας και πρεσβευτών ξένων κρατών.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό και την οικονομία, λέγοντας ότι τα δύο αυτά θέματα αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα και πρόκληση για την κυβέρνησή του.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε εξάλλου την προεκλογική του δέσμευση ότι θα συμπεριφέρεται και θα ενεργεί ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις και ως πρώτο βήμα υλοποίησης της δέσμευσης του εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε τη σύσταση Συμβουλίου Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων με εντολή την ετοιμασία κανονισμών λειτουργίας του νέου, αναβαθμισμένου Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο θα δεσμεύει σε ποσοστό 75% τις αποφάσεις του Προέδρου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η συστηματική και συνεπής συνεργασία μεταξύ της Εκτελεστικής και της Νομοθετικής εξουσίας θα αποτελέσει βασική επιδίωξη του.

Φανερά συγκινημένος ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποχαιρέτισε εξάλλου τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία υπηρέτησε ως μέλος για 32 συναπτά έτη, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το σεβασμό του προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής τα συγχαρητήρια των κοινοβουλευτικών ομάδων και των άλλων επισήμων.

Αργότερα μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ανέλαβε και επισήμως τα ηνία του κράτους από τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: