28.2.13

Στο «σφυρί» βγάζει η κυβέρνηση 22 αεροδρόμια...

Πωλητήριο σε 22 περιφερειακά αεροδρόμια βάζει η κυβέρνηση, τα οποία θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα επενδύσουν περίπου 200.000 ευρώ για την αναβάθμιση τους.
Δύο...
ξεχωριστοί διαγωνισμοί θα γίνουν τελικά προκειμένου να παραχωρηθούν τα 22 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για πολυετή εκμετάλλευση (30 ή 40) χρόνια, σύμφωνα με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία» σε δημοσίευμα της, θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες για εκμετάλλευση οι οποίοι θα επενδύσουν τουλάχιστον 200.000.000 ευρώ προκειμένου να τα αναβαθμίσουν, ενώ η ιδιοκτησία τους θα παραμείνει στο Δημόσιο.

Τα αεροδρόμια προς παραχώρηση, είναι της Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Σκιάθου, Αλεξανδρούπολης, Κάρπαθου, Χίου, Καλαμάτας, Λήμνου, Ιωαννίνων, Νέας Αγχιάλου και Αράξου.

Παράλληλα, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ξαναρχίζουν τις συζητήσεις με την γερμανική εταιρεία Hochtief προκειμένου να γίνει επέκταση στη σύμβαση παραχώρησης του «Ελευθέριου Βενιζέλος» και να πωληθεί το ποσοστό που κατέχει το Δημόσιο (50%). Η εταιρεία διατηρεί το αεροδρόμιο στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων που είναι προς πώληση και αναμένουν να κατατεθούν προσφορές έως τις 31 Μαρτίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: