28.2.13

Ενταση στο συνέδριο της νεολαίας του ΠαΣοΚ ...


Κλειστές οι πόρτες ...
Ενταση προκλήθηκε αιφνιδιαστικά στο συνέδριο της νεολαίας του ΠαΣοΚ την Πέμπτη το πρωί.. Οι πόρτες του ΣΕΦ παραμένουν κλειστές αυτή την ώρα ενώ ... η ΕΚΑΠ αρνείται να πιστοποιήσει τους συνέδρους.

Μέχρι χθες το βράδυ, που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου εκφώνησε την κεντρική ομιλία στο συνέδριο της νεολαίας, υπήρχε η εντύπωση ότι η πλευρά του υποψήφιου γραμματέα Π. Χριστίδη και η πλευρά του Α. Σπυρόπουλου, είχαν συμφωνήσει να εκλεγεί ο νέος γραμματέας από το Εθνικό Συμβούλιο της νεολαίας, μετά το συνέδριο του κόμματος.

Η συμφωνία αυτή επικυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που είχε ο απερχόμενος γραμματέας της νεολαίας Κ. Πανταζής με τον κ. Βενιζέλο. Σήμερα το πρωί, όμως, ο κ. Πανταζής μαζί με όλη την ομάδα που στηρίζει την υποψηφιότητα Χριστίδη, απαίτησαν να εκλεγεί ο γραμματέας είτε από το συνέδριο της νεολαίας σήμερα το βράδυ είτε να εκλεγεί με επείγουσα διαδικασία το Εθνικό Συμβούλιο νεολαίας και να εκλέξει γραμματέα αύριο το πρωί, προτού ξεκινήσει το συνέδριο του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει εξοργιστεί με αυτή την εξέλιξη και οι συνεργάτες του βρίσκονται ήδη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με εντολή να μην υποχωρήσουν σε αλλαγή της συμφωνίας, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ομιλία Βενιζέλου

Στίγμα των προθέσεων του να μιλήσει έξω από τα δόντια στο συνέδριο, κάνοντας ίσως για πρώτη φορά έναν πραγματικό απολογισμό της προηγούμενης τριετίας, έδωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του ΠαΣοΚ που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ.

«Αυτοί που σας ακούν, ζητούν ολοένα και περισσότερες ποσότητες αλήθειας, έτοιμοι δυστυχώς πολλές φορές να επιλέξουν το εύκολο ψέμα», είπε στους νέους του κόμματος. «Η μάχη της αλήθειας και η μάχη της ειλικρίνειας, που περιλαμβάνει και την εσωτερική μάχη της αυτοκριτικής για όσα έγιναν και για όσα παρελήφθησαν -θα τα πούμε αυτά στο συνέδριο του ΠαΣοΚ μεθαύριο- είναι μια μάχη δύσκολη. Είναι μια μάχη πολιτικής ηθικής και ταυτόχρονα πολιτικής στρατηγικής», πρόσθεσε.

Αλλά και σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισήμανε ότι τα τελευταία τρία χρόνια «με λάθη, παραλείψεις, αλλά και βαθύ αίσθημα ευθύνης, αναγκάστηκε να συγκρουστεί με τον εαυτό του και να τον ξεπεράσει στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Σας λέω ως ένα δείγμα των όσων θα πούμε στο Συνέδριο του Κινήματος, πως μπορούσαν να έχουν γίνει και διαφορετικά, αρκετά χρήσιμα πράγματα». Στα λάθη του παρελθόντος περιέλαβε «τα βάρη του κυβερνητισμού, τα βάρη δικών μας ανθρώπων που προσέβαλλαν την παράταξη με τις προσωπικές, αδιανόητες και παράνομες συμπεριφορές τους».

Το συνέδριο της νεολαίας, παρά την ένταση που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες, ξεκίνησε σε ένα κλίμα εορταστικό και ο κ. Βενιζέλος χειροκροτήθηκε πολλές φορές. Εγινε όμως πραγματικός χαλασμός στην αίθουσα όταν προέτρεψε το ακροατήριο του να ασχοληθεί με τον έρωτα: «Σας απασχολεί η πολιτική, η δημοκρατία, το πρόβλημα της ανεργίας, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Δεν σας απασχολεί ο έρωτας; Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται οι σχέσεις σας;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε στη νεολαία ότι « η δική σας γενιά είναι μια αδικημένη γενιά. Αλλά δε θ’ αφήσουμε, δε θ’ αφήσετε εσείς οι ίδιοι, να γίνει η δική σας γενιά μια χαμένη γενιά». Αντίθετα, είπε, από τις αποφάσεις του συνεδρίου θα προκύψει ο δρόμος μέσα απ’ τον οποίο η νέα γενιά θα κερδίσει τη μάχη της Ιστορίας και του μέλλοντός της.

«Δε θα εγκαταλείψουμε το πεδίο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της καθημερινής προσφοράς στους ναζιστές, τους φασίστες και τους εχθρού της δημοκρατίας, σ’ αυτούς που οργανώνουν όχι το κρυφό σχολειό, αλλά το παιδομάζωμα στο όνομα των ιδεών του αυταρχισμού και στ’ όνομα της νοσταλγίας αυτού που κατέστρεψε την Ευρώπη στα μέσα του 20ού αιώνα». Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μίλησε για τους δύσκολους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς για να καταλήξει στις ιταλικές εκλογές. «Ρώτησα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πώς ερμηνεύει και αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις στην Ιταλία. Ως προοδευτικές ή ως συντηρητικές; Είναι κάτι που θα ταρακουνήσει τη συντηρητική Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ ή είναι κάτι που τελικά θα κάνει ακόμη πιο ισχυρές, επίμονες και πειστικές τις αγορές;

Εμείς ξέρουμε ποιες είναι οι αδελφικές ομόλογες δυνάμεις μας στην Ιταλία. Θα χαιρόμασταν με μια καθαρή νίκη της Κεντροαριστεράς, του Μπερσάνι και με το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Τα άλλα ελληνικά πολιτικά κόμματα και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λέει διάφορα ακατάληπτα επί του θέματος
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: