28.2.13

Δημόσια και δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης ζητάει το ΚΚΕ...

Αν τον βάλεις τον χρήστη φυλακή τελείωσε...
Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στον διαχωρισμό «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών και στην υποκατάσταση, εξέφρασε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια παρέμβασής της σε συνάντηση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, με φορείς και συλλόγους εργαζομένων από...
τον χώρο της θεραπείας και της πρόληψης.

Ταυτόχρονα, η κ. Παπαρήγα συνέδεσε άρρηκτα το θέμα των χρηστών με την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη, ενώ σε ό,τι αφορά την «ποινή» των χρηστών είπε ότι αυτή πρέπει να είναι η απεξάρτηση, καθώς -όπως ανέφερε- «αν τον βάλεις φυλακή τελείωσε…».

«Πρέπει να πούμε τι ειδικότερα μέτρα θα πάρουν για την επαγγελματική αποκατάσταση των χρηστών», είπε χαρακτηριστικά η γγ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το κόμμα της θα ζητήσει χρηματοδότηση των προγραμμάτων πρόληψης και απεξάρτησης και επαγγελματική αποκατάσταση των χρηστών.

Επιπλέον, η κ. Παπαρήγα τάχθηκε κατά της ανάμιξης οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικής δραστηριότητας σε αυτόν τον τομέα, τασσόμενη υπέρ των δημοσίων δωρεάν προγραμμάτων πρόληψης και απεξάρτησης.

Τάχθηκε επίσης κατά της ανάμιξης ΜΚΟ, τις οποίες χαρακτήρισε ως «αντικαταστάτες των "κλαδικών" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» και αναρωτήθηκε «ποιος θα ελέγξει τον επιστημονικό χαρακτήρα των προγραμμάτων των ΜΚΟ;».

«Είναι το ίδιο μια ΜΚΟ με μια δημόσια δομή;» είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι ακόμα και μέσα από τη Βουλή μπορεί να ελεγχθεί μια δημόσια δομή, ακόμα και «να προκληθεί μια επιστημονική συζήτηση».

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι ειδικά στο ζήτημα των ναρκωτικών, διαδραματίζουν ρόλο και ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις και τόνισε ότι εκείνο που θέλουν είναι να κάνουν τον λαό να αισθάνεται πως έχει δίκιο, αλλά δεν μπορεί να το διεκδικήσει.

«Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την τοξικοεξάρτηση, δεν μπορείς να βγεις από την κρίση, αν δεν δεχθείς περικοπές του μισθού σου και των δικαιωμάτων σου -η όποια έξοδος από την κρίση πρέπει να συνοδεύεται από φτώχεια και ανεργία, αυτό θέλουν να περάσουν», είπε χαρακτηριστικά η γγ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι το κόμμα αντιτίθεται σε αυτή την λογική.

«Επιμένουμε στο ότι η τοξικοεξάρτηση μπορεί να αντιμετωπισθεί», κατέληξε στην παρέμβασή της η κ. Παπαρήγα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: