28.2.13

Ο δικαστής που «έριξε» ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο...


Ο πρόεδρος Εφετών Γιώργος Αποστολάκης, στη διάρκεια των 51 ημερών της ακροαματικής διαδικασίας, πολλές φορές ξέφυγε από τα δικονομικά ειωθότα, αφήνοντας τη δίκη να ... εξελιχθεί, μέχρι και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κατηγορουμένων και μαρτύρων.

Ο ίδιος, κλείνοντας τις διαδικασίες, επισήμανε ότι έδωσε κάθε δυνατότητα σε κατηγορούμενους και υπερασπιστές να προβάλουν τις θέσεις τους.

Η στάση του, σύμφωνα με συνηγόρους, υπαγορεύτηκε από το μέγεθος της δίκης, καθώς δεν θα επιθυμούσε να επικριθεί για μία αυστηρή διαδικασία σε στενά πλαίσια, όπως γίνεται συνήθως.

Ακόμη, δεν δίστασε να τα βάλει ευθέως με συναδέλφους του και ειδικά με τον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση, αλλά και τους εφέτες του Συμβουλίου Εφετών, που εξέδωσαν το βούλευμα.

Από την άλλη, με τις ατάκες του έδωσε «χρώμα» στην ακροαματική διαδικασία, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει ακόμη και εκφράσεις της αργκό, όπως «μπάχαλο» και «Βαβέλ» για την κατάσταση στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, «έπαιρνε χύμα χρήματα», «να μη φτιάχνουμε μύθους με άχυρα», «έπαιζε κόλπα με αναλήψεις», «ορμάτε πάνω της σαν τα κοράκια», «το κάνει για ξεκάρφωμα», «τον βγάζει στη σέντρα», «λάδωνε το γραναζάκι του», «τον φυσούσε τον παρά», «σύστημα πρόσφορο για λοβιτούρες», «είστε γάτα», «μην κάνετε την πάπια», «είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα»...

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: