28.2.13

Προειδοποιητικό «μήνυμα» Βενιζέλου σε παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ...

Νέα προειδοποίηση προς τα παλαιότερα στελέχη πως θα τους ζητήσει να κάνουν πίσω κι ενδεχομένως να αποσυρθούν για να αντικατασταθούν από εκπροσώπους της νεότερης γενιάς απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και το καταλληλότερο βήμα για να...
το πράξει ήταν αυτό του συνεδρίου της νεολαίας που ξεκίνησε εν μέσω αντεγκλήσεων μεταξύ των δύο κυρίαρχων ομάδων που εκφράζονται από τους Κώστα Πανταζή και Νίκο Ανδρουλάκη.

Μάλιστα ακόμη και λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου δεν είχε καταστεί δυνατόν να φέρει η ηγεσία κοντά τα δύο στρατόπεδα και το κλίμα στην Ιπποκράτους ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου ανέφερε πως «οι κάποτε νέοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν την θέση τους στους νέους νέους» δίνοντας και το στίγμα των προθέσεών του γι' αυτά που σκέφτεται να πράξει στην διάρκεια του 9ου συνεδρίου.

Σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα (πριν από τις εκλογές) είπε ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30αρης, ενώ μόλις προ δεκαπενθημέρου στην διάρκεια του περίφημου brain storming τόνισε ότι το να είσαι 60 χρονών και να έχεις πολιτικές φιλοδοξίες δεν είναι και το πλέον φυσιολογικό.

Για να προσεγγίσει περισσότερο τους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος τους παρότρυνε να ασχολούνται περισσότερο με τον... έρωτα, κοινώς να χαίρονται την νιότη τους και να μην υποκύπτουν σε συμβιβασμούς.

Την ίδια ώρα η Ιπποκράτους σφύριζε αδιάφορα για όσα προανήγγειλε χθες η κίνηση των «75» γνωστότερη και ως κίνηση Καρχιμάκη ανακοινώνοντας ότι στο συνέδριο θα ανοίξει συζήτηση για το πώς ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προοιωνίζεται ένα «δύσκολο» Συνέδριο δεδομένου ότι τα στελέχη της κίνησης που έδωσαν συνέντευξη Τύπου (Καρχιμάκης, Παπαηλιού, Νιώτης, Οικονόμου) ανέφεραν- όταν ρωτήθηκαν- ότι η πτώση του πρώην πρωθυπουργού προκλήθηκε και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η συγκεκριμένη ομάδα τάχθηκε κατά της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και άφησε να εννοηθεί ότι το επίμαχο θέμα θα κυριαρχήσει και στο συνέδριο στο οποίο σημειωτέον θα επισημοποιηθεί ως κίνηση με οργανωτικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με όρους στην κυβέρνηση ζήτησε και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Άρτεμις Παραδείσου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: