20.2.24

Για γέλια και για κλάματα...》 Εκεί που λέγαμε ότι ο ηγέτης Κυριάκος κυριαρχεί σε συγκεκριμένα θέματα (π.χ. εθνικά, οικονομία), αλλά η έρμη η (Κεντρο)Αριστερά έχει τη δική της ατζέντα στα κοινωνικά ζητήματα και ειδικά στα ανθρώπινα δικαιώματα, να σου ένας γάμος ομοφύλων και σου παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα. Διότι μπορεί η χώρα να διοικείται με ένα ιδιότυπο καθεστώς πρωθυπουργικής δημοκρατίας, τα ΜΜΕ να είναι «Βόρεια Κορέα», η ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο, σκάνδαλα όπως... των υποκλοπών και τραγωδίες όπως στα Τέμπη να «θάβονται», αλλά η αλήθεια είναι ότι ψηφίστηκε μια προοδευτική μεταρρύθμιση που συνιστά ιστορική τομή και πιστώνεται ότι είναι πρωτοβουλία Μητσοτάκη. Ασχετα αν πέρασε χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης. Για τα κίνητρα του πρωθυπουργού έχουμε ξαναγράψει ότι δεν είναι τόσο αγνά, όπως π.χ. η προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις υποκλοπές και το χαστούκι από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Αλλά, το κοντέρ της Ιστορίας έγραψε.


》Ο γάμος ομοφύλων είναι πια νόμος του κράτους και εμείς μείναμε με την αξιοθρήνητη στάση ορισμένων της αντιπολίτευσης. Η θλιβερή εικόνα του ΠΑΣΟΚ, του ιστορικού προοδευτικού φορέα της Μεταπολίτευσης, με το ένα τρίτο των βουλευτών του (ποσοστιαία όσο και η Ν.Δ.) να μην ψηφίζει, μη τυχόν τους κάνουν «ντα» στα καφενεία των χωριών. Σύντροφοι, συγγνώμη αλλά είστε σε λάθος κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε μεν στη συντριπτική του πλειοψηφία, αλλά είδαμε πάλι τον γνωστό Πολάκη που εκτός από τα εμβόλια κορονοϊού, δεν του αρέσουν οι γάμοι και τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών. Και από κοντά και η Νίνα Κασιμάτη με ρητορική που κάνει τον Αδωνι Γεωργιάδη να μοιάζει με… ΔΗΜΑΡ. Η πιο τραγική όλων ήταν βέβαια η στάση του ΚΚΕ, που ταυτίστηκε με την Εκκλησία και τα κόμματα της Ακροδεξιάς, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η έννοια της Αριστεράς δεν ταυτίζεται απαραιτήτως με αυτήν της προόδου. Με αυτούς για αντιπολίτευση, πάλι καλά που ο Μητσοτάκης έχει μόνο 41%.

》Θα επιμείνω λίγο στην ιστορία με τον Πάνο Βλάχο και τον σάλο για τον στίχο «μέσα σε ένα σάκο βάλτε, Αδωνι και Πορτοσάλτε». Νομίζω ότι δεν έγινε αρκούντως αντιληπτό ότι πρόκειται για μια καραμπινάτη απόπειρα λογοκρισίας από ένα προκλητικό και ασύδοτο πολιτικομιντιακό «καθεστώς». Ορμησαν στον δημοφιλή καλλιτέχνη που τόλμησε να ψελλίσει έναν στίχο κριτικής (άσχετα που τον επαναλαμβάνει έναν ολόκληρο χρόνο), ΜΜΕ τον «σταύρωσαν», μέχρι και πού είχε διοριστεί ο πατέρας του μας είπαν, λες και μας ενδιαφέρει ή σχετίζεται ως θέμα ή έχει ευθύνη ο ίδιος. Υπουργοί τον απειλούν δημοσίως και ένας μεγαλοδημοσιογράφος, κολλητός φίλος (κατά δήλωσή του) του ίδιου υπουργού που προλογίζει τις πολιτικές του εκδηλώσεις, προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ολοι κατάλαβαν ότι ο στίχος εννοεί ότι μόνοι τους μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, εκείνοι κατάλαβαν ότι ήταν προσκλητήριο… δολοφονίας. Επαθε Κουφοντίνα ο Βλάχος και είπε να ξεκινήσει την ένοπλη πάλη με τον Πορτοσάλτε. Ντρέπεται και η ντροπή, αλλά στην πράξη δεν κουνιέται φύλλο στην Ελλάδα 2.0.


"«Παλαιοχριστιανός», πρώην χρυσαυγίτης, αρνητής των πάντων, υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας σε μόνιμη τηλεργασία, ζει σε λαγούμι 30 μέτρων στην Κορινθία με την οικογένειά του, δεν στέλνει τα παιδιά του σχολείο, έχει όπλα, ενώ υπάρχουν και υποψίες αιμομιξίας. Η Ελλάδα που νομίζαμε ότι δεν υπάρχει"

》Θα επικαλεστώ τα λόγια αγανάκτησης του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια, που με την εξαιρετική δουλειά του (Ετερος Εγώ, 17 Κλωστές) δείχνει την πραγματική αριστεία και όχι τη «μαϊμού» των διορισμένων «γαλάζιων» golden boys. «Δεν είναι επιχείρημα αν ένας που δεν καταλαβαίνει τι ακούει, να προσέχουμε τι λέμε. Γιατί τότε θα πρέπει να αποσύρουμε τη Μήδεια, μήπως κάποια γυναίκα σκοτώσει τα παιδιά της και τεμαχίσει τον αδερφό της για να εκδικηθεί τον άντρα της. […] Ερχεται ο δημοσιογράφος που έχει τη διένεξη με τον Πάνο Βλάχο, ο οποίος αστειευόταν με τις σφαίρες που είχε δεχτεί ο κ. Κοτζιάς. Τότε μπορούσε να κάνει χιούμορ, αλλά εξέλαβε ως βία το τραγούδι του Πάνου. Εχει πει θυσία τα Τέμπη, έχει πει “Θεός σχωρέσ’ τον τον ντελιβερά, αλλά μηχανή οδηγούσε, ας κοιτούσε δεξιά και αριστερά” και αποκάλεσε τις σημαίες της Παλαιστίνης σημαίες της Χαμάς». Είπε και άλλα πολλά ο Τσαφούλιας, από αυτά που ακούς και πρέπει να σκύβεις το κεφάλι…

Χάρης Ιωάννου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: