9.2.24

Στην πλατεία Καρδίτσας τα τρακτέρ...


Έριξαν γάλα και άχυρα διαμαρτυρόμενοι...
Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας προχώρησαν αργά το απόγευμα αγρότες και κτηνοτρόφοι, που συμμετέχουν στο μπλόκο στον Ε 65.

Σύμφωνα με... την ΕΡΤ, περίπου 20 τρακτέρ έφτασαν μέχρι την πλατεία, όπου τους περίμεναν φορείς και σωματεία, δείχνοντας τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας συμβολικά οι αγροκτηνοτρόφοι πέταξαν άχυρα και γάλα. 

Το αγροτικό κίνημα θα έχει την Τρίτη συνάντηση στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του θέσουν πιο πιεστικά τα αιτήματα για την επιβίωσή τους.

Στην Καρδίτσα βρέθηκε σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνομίλησε με αγρότες. Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση TRT της Θεσσαλίας, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ξεκάθαρα ότι οι αγρότες «έχουν απόλυτα δικαιολογημένα αιτήματα και είναι δίκαια αιτήματα» και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να παίρνουνε ρίσκα μεγαλύτερα των επιχειρηματιών. Και να βλέπουν τα προϊόντα τους για τα οποία λαμβάνουν σεντς το κιλό να είναι ευρώ στο ράφι. Είναι άδικο αυτό. Υπάρχουν λύσεις. Και επίσης πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, ώστε η σχολάζουσα αγροτική γη να μπορεί να αναδιανεμηθεί. Όπως επίσης να μετατρέψουμε και τις εγγυήσεις για την αγροτική γη σε μια νέα τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: