27.2.24

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νονός...


Παρακολουθώντας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάληξή του, μου ήρθε στο μυαλό η ταινία «ο Νονός».

Συγκεκριμένα, δύο ατάκες του Βίτο Κορλεόνε, «θα του κάνω μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί» και «κάποιος απολύτου εμπιστοσύνης σου θα σου προτείνει... συνάντηση με τον Μπαρτσίνι (σ.σ. εχθρός του), εκεί θα σε δολοφονήσουν. Όποιος σου προτείνει τη συνάντηση είναι ο προδότης».
 
Τι σχέση έχουν όμως αυτά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;

Παρά τις διάφορες προσπάθειες ερμηνείας του Συνεδρίου από τις αντιμαχόμενες πλευρές για το αποτέλεσμα και το κλίμα του, όποιος το παρακολούθησε διαπίστωσε ότι δύο ήταν τα κυρίαρχα αιτήματα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του.

Η αποφυγή των εκλογών για νέα ηγεσία. Τα μέλη, σε αντίθεση με παλαιές και νέες ηγεσίες, είχαν τη σοφία και το ένστικτο να δουν ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος νέες εκλογές θα είχαν καταστροφικές συνέπειες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιβεβαίωση και στήριξη της εκλογής Κασσελάκη, καθώς και η ευρύτατη αποδοχή αυτού από τη βάση, σε σημείο που μέχρι τώρα απολάμβανε μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.


Το πρωί της Κυριακής, η ένταση εντός του κλειστού γηπέδου του Τάε Κβο Ντο βρισκόταν στα ύψη. Οι εκλογές φαίνονταν αναπόφευκτες, με κανέναν από τους δύο υποψηφίους να μη μοιάζει διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Η ανησυχία των συνέδρων και των μελών κορυφωνόταν, όταν σαν από μηχανής θεός εμφανίστηκε μια νέα πρόταση, η πρόταση των Φάμελλου – Παππά – Γ. Τσίπρα.

Μια πρόταση επιβεβαίωσης του Στ. Κασσελάκη και αποφυγής των εκλογών, μια πρόταση που έσπευσαν να ψηφίσουν ανακουφισμένοι οι σύνεδροι δίχως να διαβάσουν τα ψιλά γράμματα.

Ως γνωστόν, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και σε αυτή την περίπτωση στην ανασυγκρότηση του «Εκτελεστικού Γραφείου».


Έτσι, το τέλος του συνεδρίου βρήκε τον Στ. Κασσελάκη με ακόμη ένα κομματικό όργανο να τον «επικουρεί», δημιουργημένο από μια πρόταση που οι σύνεδροι δεν μπορούσαν να αρνηθούν, κατατεθειμένη από «φιλικά» προς αυτόν στελέχη.

Ψ.Χ

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: