1.2.24

Όλα τα μπλόκα οδηγούν στη Θεσσαλονίκη...


Ενισχύουν οι αγροκτηνοτρόφοι τα μπλόκα τους, με το βλέμμα στραμμένο στη Θεσσαλονίκη, καθώς αύριο ανοίγει τις πύλες της η 30η διεθνή έκθεση AGROTICA. 

Στην πλατεία ΧΑΝΘ, μπροστά στη ΔΕΘ έχουν δώσει ραντεβού οι εκπρόσωποί τους με τουλάχιστον 300 αγροτικά μηχανήματα και περίπου 100 μελισσοκομικά φορτηγά, το... πρωί της Πέμπτης με σκοπό να παραμείνουν εκεί μέχρι την Κυριακή.

Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν μαζικά εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής από Έβρο, Μακεδονία και Θεσσαλία μέχρι Αχαΐα, παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αναστολή πληρωμών οφειλών αγροτικού ρεύματος και την αύξηση της πρώτης αρωγής έως 10.000 ευρώ για τον αγροτικό εξοπλισμό που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Ενδεικτικό των προθέσεων του κλάδου είναι το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Ο σχεδιασμός των διαδηλωτών για την Πέμπτη συμπεριλαμβάνει την κατάθεση ψηφίσματος στις 11 το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν στις επτά το απόγευμα, που είναι προγραμματισμένο να γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι καθυστερούν πολύ οι επιδοτήσεις και σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες εξαγγελίες που έγιναν, απαντούν: «Αφού πρώτα μας κορόιδεψαν, αφού πρώτα μας λοιδόρησαν, έπρεπε να βγούμε στους δρόμους για να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Αποφάσισαν επίσης να στείλουν τα αιτήματα τους απευθείας στον πρωθυπουργό, είτε τον συναντήσουν είτε όχι και τον καλούν να επιλύσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους για αποζημίωση. Δηλώνουν παράλληλα ανοιχτοί για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά λένε ότι μπορεί κι ο ίδιος να απαντήσει στα αιτήματα τους από τη Βουλή. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με διαδηλωτές στο μπλόκο της Βόνιτσας, χωρίς φυσικά να καταφέρει να τους πείσει την ειλικρίνεια των όσων τους είπε. Τονίζουν ακόμη ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να μπορέσουν να κερδίσουν πανελλαδικά οι αγρότες το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: