12.2.24

Χωρίς εκπροσώπηση στις φοιτητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ...


Τι θα κάνει η Νεολαία...

Σε μπαράζ νομοθετικών πρωτοβουλιών προχωρά από σήμερα Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να καταθέσει πρόταση νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς την οποία έχει επεξεργαστεί ο τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και τροπολογία για... κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα για αγροτικό πετρέλαιο και πλαφόν στα επτά ευρώ την κιλοβατώρα για το αγροτικό ρεύμα.

Τροπολογία αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων, πιέζοντας την κυβέρνηση να αποδεχθεί και την παρένθετη μητρότητα, με αυστηρότερους πάντως όρους και προϋποθέσεις από την αρχική πρόταση του κόμματος.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ζητήσει (και) η αξιωματική αντιπολίτευση ονομαστική ψηφοφορία, αφού κοινοβουλευτικές της πηγές μας χαρακτηρίζουν μπετόν αρμέ την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μπορεί, εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει το φοιτητικό κίνημα κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ωστόσο η παρεμβατικότητά του σε αυτό εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή.

Είναι ενδεικτικό το ότι, όπως πληροφορούμαστε, δεν θα εκπροσωπηθεί από κάποια παράταξη στις φοιτητικές εκλογές της άνοιξης παρά μόνο θα δώσει τη στήριξή του σε ανεξάρτητες υποψηφιότητες ανά σχολή και τμήμα.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κρίνει πως τη δεδομένη στιγμή είναι προτιμότερη η έμφαση στην ανασυγκρότησή της ύστερα από την αποχώρηση εκατοντάδων μελών της κι όχι η καταγραφή των δυνάμεών της στα ΑΕΙ, προκρίνοντας και την αυτοτέλεια του φοιτητικού κινήματος από το στενό κομματισμό.

Οι τόνοι, πάντως, δεν πέφτουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου με χαρακτηρισμούς όπως «νεογενίτσαροι» που ακούγονται για συντρόφους που μέχρι την παραίτηση Τσίπρα ανήκαν στην ίδια εσωκομματική τάση.

Οι αμοιβαίες υπόγειες επιθέσεις έχουν ως επίκεντρο την αυριανή εκδήλωση υπό την αιγίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τη συμμετοχή Τεμπονέρα- Χριστοδουλάκη- Αχτσιόγλου για την οποία οι περισσότεροι συγκλίνουν στο ότι δεν θα παρευρεθεί σε αυτή κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, εξάλλου, αποψινή εκδήλωση στο Βόλο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Αποστολάκη και του Νίκου Κοτζιά, με τις πληροφορίες μας να θέλουν τον επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ ενοχλημένο για το ότι δεν τηρήθηκαν κάποιες δεσμεύσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίες δεν έχουν σχέση πάντως με το ευρωψηφοδέλτιο.

Ανοιχτό, επίσης, παραμένει το ενδεχόμενο και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για συνέδρους, συντονιστές Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών με υψηλές κομματικές πηγές να μας εξηγούν πως οι δυσκολίες είναι τεχνικές κι όχι πολιτικές...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: