1.2.24

Ό,τι κι αν κάνουν, αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές...


Μπορεί το κόμμα που τους ανέδειξε και τους έφτασε πολλές φορές σε υπουργικά έδρανα, να είναι το ΠΑΣΟΚ, τόσο η Εύη Χριστοφιλοπούλου ...όμως, όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάει καιρός που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, ενώ εσχάτως, αφού περιέγραψαν το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα που βρίσκεται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν και το επόμενο βήμα τους. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου εντάχθηκε στη ΝΔ, με όλες τις πληροφορίες να επιμένουν ότι θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου, ενώ στον ίδιο στίβο θα ‘τρέξει’ και ο Ανδρέας Λοβέρδος, με όχημα όμως το δικό του κόμμα, του οποίου την ίδρυση ανακοίνωσε προχθές το βράδυ, μιλώντας στην ΕΡΤNews.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος, εξήγγειλε τη δημιουργία κόμματος, με το οποίο θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εξηγώντας ότι έχει ακόμα δρόμο προετοιμασίας ως τις τελικές του ανακοινώσεις, πλην όμως έχει βρει ακόμα και το όνομα του νέου φορέα, του οποίου το κεντρικό σύνθημα θα είναι «εμπρός». «Ο λόγος που ιδρύεται αυτό το κόμμα προκύπτει από το κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή και είναι το εξής: ένας πρωθυπουργός που ως προς την καταλληλότητα για το αξίωμα αυτό φτάνει το 42% ενώ όλοι υπόλοιποι παίρνουν κάτω από 7 %» δήλωσε, τονίζοντας πάντως ότι η αντιπολίτευση του μαύρου και ο λαϊκισμός δεν περνούν.

Τους λόγους της ένταξής της στη ΝΔ, εξήγησε από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ και πλέκοντας το εγκώμιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού. Βρίσκοντας και εκείνη ότι το πρώην κόμμα της, το ΠΑΣΟΚ κλίνει περισσότερο προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν υπήρξε ποτέ δορυφόρος κανενός.

Η επισήμανση ήρθε σε απάντηση του σκληρού σχολίου του Νίκου Ανδρουλάκη, στο οποίο ομαδοποίησε τις δύο περιπτώσεις πρώην συντρόφων του. «Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ.Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές», υποστήριξε μιλώντας στο ΟΝΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ίδιος, σχολίασε με νόημα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνει κόμμα ο κ.Λοβέρδος, θυμίζοντας την πάλαι ποτέ διαφωνία του με το ΠΑΣΟΚ, που τον είχε και τότε ωθήσει να δημιουργήσει ένα κόμμα, το οποίο πάντως δεν είχε σπουδαία τύχη.

Όσο για την κ.Χριστοφιλοπούλου, υπήρξε ακόμα πιο δεικτικός, σημειώνοντας ότι η κυρία Χριστοφιλοπούλου ήταν η επιλογή του κ.Μητσοτάκη για να αντικαταστήσει τον κ.Μενουδάκο, έναν άνθρωπο που έδωσε αγώνα για να φτάσουν τα ‘χτυπήματα’ του Predator στη Βουλή, και αυτό διότι ο πρωθυπουργός ήθελε, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο δεν θα το χρεώνεται η ΝΔ αλλά θα του κάνει και τη ‘δουλίτσα’ του. «Κάποιοι άνθρωποι, επιτέλους, ας μην προκαλούν ούτε τη νοημοσύνη μας, ούτε την αξιοπρέπειά μας», είπε ο κ.Ανδρουλάκης, διότι κατά τη γνώμη του όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2022, θα έπρεπε να έχουν κάνει την κ.Χριστοφιλοπούλου πιο φειδωλή στις δηλώσεις της. «Έχει δημοκρατικό δικαίωμα να πάει στη Νέα Δημοκρατία, που καθύβριζε πριν κάποια χρόνια. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι, ενώ έχει πάει στη ΝΔ από το καλοκαίρι του 2022», είπε...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: