11.2.24

Αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και κατά τόπους λασποβροχές...Σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις, πολύ ενισχυμένους και τοπικά θυελλώδεις νότιους-νοτιοανατολικούς ανέμους με αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης αναμένονται σήμερα, Κυριακή...Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια και οι χαλαζοπτώσεις κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6-8 μποφόρ στα πελάγη και ευνοούν την έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, με αποτέλεσμα να αναμένονται λασποβροχές.

Αναλυτικά:

Αρχικά βροχές θα εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ μέχρι το βράδυ ανάλογη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και σε τμήματα της Πελοποννήσου. Από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στη Θεσσαλία από 6 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 17-18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20-22 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά ισχυρά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: