12.2.24

Με αναμμένες τις μηχανές περιμένουν οι αγρότες...


Βήμα πίσω από τα αιτήματά τους δεν κάνουν ακόμη και λίγες ώρες πριν τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι αγρότες. Δηλώνοντας πως είναι αποφασισμένοι τα πάντα ώστε να ακουστούν τα αιτήματά τους κλείνουν τους δρόμους και ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους.

Την Κυριακή 11/2 στα... Νέα Μουδανιά απέκλεισαν την Εθνική και στα δύο ρεύματα για οκτώ ώρες, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς. Το μπλόκο ενίσχυσαν με δεκάδες φορτηγά οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής.

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι… Ήταν όλοι στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών. Από νωρίς, μάλιστα, οι γυναίκες της περιοχής, όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας (12/2) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» άρχισαν να μοιράζουν την πράσινη ελιά στους οδηγούς για να τους δώσουν το ντόπιο προϊόν ζητώντας την υπομονή τους για το οκτάωρο μπλόκο.

Νωρίτερα, οι μελισσοκόμοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας άδειες κυψέλες, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μελισσοκόμοι με τα φορτηγά ενίσχυσαν και το μπλόκο της Ερμίτσας, ενώ στον κόμβο Νικελίου οι αγρότες της Ημαθίας έκλεισαν για λίγη ώρα την Εγνατία.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι πυροπαθείς αγρότες του Έβρου, με τα τρακτέρ μπήκαν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, κατευθυνόμενοι σε κεντρικό ξενοδοχείο για να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σήμερα, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Καρδίτσας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, ενώ σε όλα τα μπλόκα θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί δρόμων...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: