9.2.24

Στη σέντρα βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ...


...για χυδαίες επιθέσεις σε δημοσιογράφους...

Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσης, επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της Ελλάδας σε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει τη... συμπεριφορά του βουλευτή και προέδρου της Εξεταστικής για τα Τέμπη, Δημήτρη Μαρκόπουλου, αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη. Ο πρώτος, χαρακτήρισε δημοσιογράφο «γιουσουφάκι», ενώ ο Παύλος Μαρινάκης, άλλο δημοσιογράφο «εντεταλμένο», αφότου δέχθηκαν ερωτήσεις που προφανώς δεν τους άρεσαν.

Την περασμένη Τρίτη, σε εκπομπή του Action24, με θέμα την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος επιτέθηκε στη δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου, λέγοντας ότι «δεν είσαι δημοσιογράφος» και χαρακτηρίζοντάς την «γιουσουφάκι» και συνεχίζοντας την ίδια συμπεριφορά παρά το γεγονός ότι ο συντονιστής της εκπομπής, Γιώργος Πιέρρος, τον παρακάλεσε να χαμηλώσει τους τόνους, λέγοντάς του ότι «προσβάλλει και δυναμιτίζει το κλίμα». 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΠΟΕΣΥ, που τόνισε ότι «οι πολιτικοί που συμμετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις, οφείλουν να απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αποσκοπούν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα έργα και τις πράξεις τους, και όχι να τους επιτίθενται με χυδαίες συμπεριφορές, όταν δεν τους αρέσουν οι ερωτήσεις τους».

Το πρωί της Παρασκευής, ο Παύλος Μαρινάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, επιτέθηκε στον διευθυντή της ιστοσελίδας pontiki.gr, Γιάννη Μακρυγιάννη. Αντιδρώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο πάνελ, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί ότι θα αποχωρήσει εάν δεν επέτρεπαν να πει αυτά που θέλει, ενώ είπε για τον Γιάννη Μακρυγιάννη ότι «έχει έρθει σήμερα εντεταλμένος».
 
Σχολιάζοντας τα δύο αυτά περιστατικά, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνει ότι «αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία. Ο σεβασμός της ελευθερίας άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι προφανώς άγνωστη έννοια, όχι μόνο στον γνωστό για το ύφος και ήθος κ. Μαρκόπουλο, αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση, όπως αποδεικνύει η αλαζονική συμπεριφορά του εκπροσώπου της. Προφανώς έτσι τους δίδαξε το κόμμα τους, που έχει συνηθίσει να θεωρεί τα ΜΜΕ ως μέσα προβολής της κυβερνητικής προπαγάνδας και υπονόμευσης - κατασυκοφάντησης των πολιτικών της αντιπάλων».

Και τονίζει ότι «Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τους θεσμούς. Το πρόβλημά της είναι ότι στην Ευρώπη την πήραν είδηση. Όταν η είδηση καταφέρνει να τρυπώσει  και στην Ελλάδα, ο πανικός της δεν κρύβεται»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: