1.2.24

Κοινώς, σανός...


Από το παραμύθι του brain gain, στα 31 εκατ. ευρώ τού Ταμείου Ανάκαμψης...

Μια κορυφαία στιγμή της προπαγάνδας του Κυριάκου Μητσοτάκη (κοινώς «σανός») ήταν σε προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ στα Ιωάννινα το 2021, όταν παρουσίασε έναν νεαρό, που... αφού σπούδασε στο εξωτερικό επέστρεψε να δουλέψει στην Ελλάδα. 

Το αφήγημα ήταν ότι με κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται brain gain, δηλαδή επιστροφή των νέων Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νεαρό Παύλο απασχόλησε τα πετσωμένα ΜΜΕ τότε, αλλά έγινε ανέκδοτο στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή ο Παύλος ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας Βίκος. Αυτό δεν είναι παράδειγμα νέου που επιστρέφει επειδή υπάρχουν καλές δουλειές. Ετοιμο εργοστάσιο είχε!

Θυμηθήκαμε αυτή την εξαιρετική σκηνοθεσία, επειδή η Βίκος προχωρεί σε επένδυση ύψους 62,8 εκατ. ευρώ χρηματοδοτημένη κατά 50% (31,4 εκατ. ευρώ) από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υποψιαζόμαστε ότι η πλειονότητα των νέων επιστημόνων θα επέστρεφε  από το εξωτερικό στην Ελλάδα, και θα υπήρχε ένα εκπληκτικό brain gain, αν είχαν πρόσβαση σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης!

Αντί για αυτό τούς λένε ότι μια οικογένεια χορταίνει με τέσσερα τοστ…

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: