31.12.23

Τα κάλαντα στην ΠτΔ και πολιτικούς αρχηγούς...



Κοινωνικό μήνυμα μέσα από τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων τα έψαλλαν άστεγοι, άτομα με αυτισμό, και παιδιά από την Ουκρανία.

Η αρχή έγινε από την... μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά, για να ακολουθήσου διαδοχικώς, μέλη της Ακαδημίας Αυτισμού UniquALL του βετεράνου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου και της Eurohoops Academy του συναθλητή του, Θοδωρή Παπαλουκά -μαζί τους ήταν και η αν. υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από παιδιά του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τους έδωσε δώρα και αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε ευχές στους Έλληνες με βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τις ΗΠΑ εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άκουσε τα κάλαντα από τον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο Φάρος”. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σπουδαία επέτειο για την πατρίδα μας, τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που συμπληρώνονται το 2024 είναι «να αγωνιστούμε για μια δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για μία παραγωγική, ανθεκτική, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε δημιουργικές πολιτικές, που θα απελευθερώνουν τις δυνάμεις της νέας γενιάς, θα διασφαλίζουν ποιοτικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, με ισχυρή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, που θα απαντούν πειστικά στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού και της κλιματικής κρίσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει οτι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε χρέος ως Πολιτεία να οικοδομήσουμε τη συλλογική μας ευημερία σε πιο γερά θεμέλια για να αντέχουμε στις παγκόσμιες αναταράξεις. Όμως, για να πετύχουμε σε όλα αυτά απαιτείται αξιόπιστο προοδευτικό σχέδιο, που θα έχει ως πυξίδα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη». Και σημείσωε πώς αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον αυξανόμενων εντάσεων, με δύο ενεργές πολεμικές εστίες στην ευρύτερη γειτονιά μας και μια Ευρώπη που αναζητά τη θέση της σε έναν κόσμο ραγδαίων αλλαγών.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, άκουσε χθες τα κάλαντα από παιδιά της παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδας στέλνοντας αντιπολεμικό μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: