29.12.23

Ήρθε «να γράψει ιστορία» ο Τερίμ στο Παναθηναϊκό...



Ιδιαίτερα φιλόδοξος εμφανίστηκε ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, όπως φάνηκε από τα όσα είπε ο ίδιος κατά την παρουσίασή του στη νέα του ομάδα.

«Έχω εμπειρία στο να παίρνω πρωταθλήματα. Ποτέ δεν... θα είναι εύκολο. Ήρθα εδώ για μεγάλες προκλήσεις, για να γράψω ιστορία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Αν θέλουμε να είμαστε νικητές, πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Θέλω πολύ να πάρω το πρωτάθλημα και αισθάνομαι έντονα αυτό το πράγμα», δήλωσε ξεκάθαρα ο Τούρκος τεχνικός, θέτοντας εξαρχής υψηλά τον πήχυ.

Παράλληλα, ο 70χρονος Τερίμ δήλωσε πολύ καλός γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στους άλλους μνηστήρες του τίτλου, αλλά τόνισε πως η ομάδα του δεν θα φοβηθεί κανέναν: «Σέβομαι τους αντιπάλους. Γενικά θα κριθεί το πρωτάθλημα ανάμεσα σε μας, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Το μεγαλύτερο που έχει καταφέρει μία ομάδα στην Ευρώπη το έχει κάνει ο Παναθηναϊκός και θέλουμε να γυρίσουμε στα χρόνια αυτά. Είναι πολύ σημαντικό το σύστημα των Play-offs. Έχει συμβεί να μπούμε σ' αυτά με μεγάλη διαφορά και να χάσουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολη διαδικασία. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και δεν φοβόμαστε κανέναν. Η προτεραιότητά μας θα είναι να παίζουμε καλά στο γήπεδο. Θα γίνουμε μια ομάδα που δεν τα παρατάει και θα δίνει πάντα μάχη στο γήπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Χαρακτήρισε ως πρόκληση την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προκάτοχό του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Είναι σημαντική η αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Δεν περίμενα κάτι άλλο από κείνους. Είναι αυτό που άρμοζε και έπρεπε να συμβεί σ' έναν άνθρωπο με την προσφορά του... Είναι μία νέα πρόκληση. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε σωστά την ιστορία που έχει γίνει. Δεκατέσσερα χρόνια έχουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το ίδιο είχε γίνει και στην Γαλατά. Όταν πήγα εγώ είχε χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα, τώρα πλέον είναι πιο μπροστά από όλους. Τα 14 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα... Εγώ βέβαια είμαι εδώ πέρα για να πάρω το πρωτάθλημα, όμως αυτό που έδειξαν οι οπαδοί για τον κ. Γιοβάνοβιτς ήταν εξαιρετικό. Χθες στο ΟΑΚΑ μου άρεσε πολύ το κλίμα που δημιούργησαν οι οπαδοί. Θα πηγαίνω συχνά».

Για το ποια πράγματα θα αλλάξει στην ομάδα, σημείωσε: «Ειδικά στους αγώνες που παίζουμε στο γήπεδό μας δεν θέλω να αφήσω καμία να παίζει μέσα στην έδρα μας. Είμαι μεγάλη ομάδα. Είμαι ο Παναθηναϊκός. Αφήσαμε να παίξουμε η αντίπαλη ομάδα, τώρα σειρά μας να παίξουμε εμείς... όχι εγώ δεν είμαι έτσι. Η δική μου φιλοσοφία είναι να παίξουμε πιο κοντά και να μην τους αφήνουμε χώρο να παίζουν άνετα. Δεν θεωρώ σωστό να χάσουμε την μπάλα να τρέξουμε 60-70 πίσω για να την κερδίσουμε. Δεν είναι λογικό, χάνουμε περισσότερη ενέργεια. Εκεί που χάνουμε την μπάλα πρέπει να κάνουμε άμεσο πρέσινγκ για να την κερδίσουμε. Πάντα είχα την φιλοσοφία αυτή. Στη Γαλατά, την Μίλαν, την Φιορεντίνα, όλα τα χρόνια. Το μοναδικό πρόβλημα εδώ θα είναι να μην γίνει λάθος πάνω στην αλλαγή. Πρέπει να το δείξουμε γρήγορα αυτό στο κοινό που θα υπάρχει. Όταν σταματήσουν τα συνεχόμενα ματς θα κάνουμε φιλικά με την Β' ομάδα και την Κ19 για να δοκιμάζουμε τις τακτικές και να δω τους νέους παίκτες για να τους δώσω ευκαιρίες. Ίσως χρησιμοποιήσουμε κάποιους παίκτες και από κει αν μας κάνουν την δουλειά».


Όσο για πιθανές μεταγραφικές κινήσεις, έδειξε το κέντρο της άμυνας και μίλησε για την ανάγκη ενός στόπερ, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν «εσωτερικές μετακινήσεις», λέγοντας: «Έχω μία φιλοσοφία πως ο καλός παίκτης παίζει παντού. Έχω αλλάξει πολλές φορές θέση σε παίκτες. Π.χ. τον Άλμπερτ Ριέρα τον κάναμε αριστερό μπακ από αριστερό εξτρέμ. Όμως, αν δεν μπορούμε να βρούμε μία λύση εσωτερικά, θα κινηθούμε γρήγορα και θα βρούμε μία λύση, γιατί μέσα σε μικρό διάστημα θα παίξουμε πολλούς σημαντικούς αγώνες».

→ Νωρίτερα, ο Φατίχ Τερίμ έδωσε το «παρών» στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα Βριλήσσια και υπέγραψε το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» που θα έχει χρονική διάρκεια 1,5 έτους, ήτοι έως το καλοκαίρι του 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια: