30.12.23

Χριστιανική ανοχή...


Επρεπε να σταλεί ένα συστημένο. Οχι ψηφιακά - τίποτα δεν λειτουργεί ψηφιακά, εκτός από τα άμεσα μπόνους των εκλεκτών της Ν.Δ. εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων της Ν.Δ. Ετσι δεν είναι, κ. Πιερρακάκη μου; Που μας λέγατε για την «Ελλάδα 2.0» λες και είμαστε υπολογιστικό σύστημα, που αρκεί να αλλάξετε μια... βίδα μας για να μας κάνετε να λειτουργούμε μόνο για σας, μόνο με τους δικούς σας όρους;

Το κατάφερε. Τους το δίνω. Και στον Κυριάκο. Πάτησε επί πτωμάτων, πολλών, εκατοντάδων χιλιάδων πτωμάτων, διόλου δεν μύρισε την πτωματίλα γιατί αυτό είναι ήδη το δικό του άρωμα και συνέχισε να «περπατάει» δίχως να τον σταματάει κανένας γύρω του: γιατί τον φοβούνται, τους απειλεί ή τους δωροδοκεί. Τρία πανίσχυρα όπλα.

Στην «Ελλάδα 2.0» έπρεπε να σταλεί ένα συστημένο. Από τα ΕΛΤΑ. Ηταν έγγραφο υπηρεσιακό. Σημαντικό. Κανένα από τα συστήματα των ΕΛΤΑ δεν λειτουργούσε. Δεν έχουν να κερδίσουν πολλά από την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αλλά ακόμη και αυτά τα λίγα, γιατί όχι; Οπότε αργά και σταθερά τα διαλύουν.

Για να σταλεί το συστημένο, έπρεπε να πάει σε άλλο κατάστημα ΕΛΤΑ. Με συγκοινωνία. Το λεωφορείο χάλασε στα μέσα της διαδρομής - ναι, από τις αστικές συγκοινωνίες έχουν να βγάλουν περισσότερα. Εκεί αξίζει ο κόπος τους που τις διαλύουν. Η λύση του μετρό δεν απέδωσε. Καλούσαν γιατρό στον συρμό, κάποιος είχε πέσει στις ράγες.

Το συστημένο εστάλη με τα πολλά. Ο άνθρωπος στις ράγες δεν έμαθε τι απέγινε. Το λεωφορείο θα ξαναχαλάσει... Εμείς γιατί τα ανεχόμαστε όλα αυτά; Η αθλιότητα είναι η «πληρωμή» της ανοχής μας και όχι η «βασιλεία των ουρανών»...

Νόρα Ράλλη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: