29.12.23

Πρόκληση αναστοχασμού…


Ως ‘πρόκληση αναστοχασμού’ είδε τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κλήθηκε πολλές φορές να τον αντιμετωπίσει τα χρόνια της κρίσης, είτε ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Κι αυτό γιατί η ελληνική κοινή γνώμη δεν... συμπάθησε τον εκλιπόντα, αφού τον ταύτισε με τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου των μνημονίων.

Και όμως, σε άρθρο του στην Καθημερινή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλά για έναν άνθρωπο που δεν υποδυόταν τον ρητορικά συμπαθή, έναν δύσκολο αλλά έντιμο συνομιλητή, με αίσθηση του διευθυντικού ρόλου της Γερμανίας, αλλά και πιστό στη γραμμή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην ‘κακή εθνική συνήθεια να αρνούμεθα την ανάληψη των ενδογενών ευθυνών και να αναζητούμε μία ανθελληνική διεθνή συνωμοσία με κάποιους επώνυμους πρωταγωνιστές για κάθε περίοδο ιστορικής δοκιμασίας’, εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος αυτής της ‘ισχυρής γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής προσωπικότητας’, που έχει εκ των πραγμάτων συνδεθεί με ένα σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής Ιστορίας, «να μας ωθήσει σε μια πιο ψύχραιμη και ισορροπημένη αποτίμηση της δικής μας εθνικής διαδρομής και προοπτικής»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: