28.12.23

Κερδοσκοπία στην πλάτη των φτωχότερων...


Αποφασισμένος να ‘ανεβάσει’ το ζήτημα της στεγαστικής κρίσης, εξαναγκάζοντας ει δυνατόν την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά μέτρα τώρα, ο... Νίκος Ανδρουλάκης υπήρξε λάβρος κατά της πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου στο θέμα.

«Η κυβέρνηση κάνει ανάπτυξη real estate στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οδηγώντας στον αφελληνισμό και σε κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων. Δεν υπηρετώ αυτή την ανάπτυξη, γι’ αυτό ζήτησα την αναστολή ή την κατάργηση της golden visa στα ακίνητα», είπε, μιλώντας στον Flash 99.4, καλώντας έστω στην εξεύρεση μίας λύσης, «ώστε η golden visa να είναι προσαρμοσμένη στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι στο αφήγημα μιας ανάπτυξης, που κάνει τον Έλληνα ξένο στον τόπο του».

Πρόκειται για ένα θέμα που θα αποτελέσει την προμετωπίδα του αγώνα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με την έλευση κιόλας του νέου έτους, με τη σχετική καμπάνια να ετοιμάζεται ήδη. Στο ίδιο μήκος κύματος όμως, κινείται η Χαριλάου Τρικούπη, όσον αφορά και στην ακρίβεια και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, που φαίνεται να είναι το κορυφαίο πρόβλημα των πολιτών, όπως τουλάχιστον αξιολογείται από τους ίδιους σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος.

«Η αγορά δεν αυτορυθμίζεται», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποδομώντας το σχετικό επιχείρημα του πρωθυπουργού, κατηγορώντας προσωπικά τον τελευταίο ότι προκειμένου να τα έχει καλά με ισχυρούς παραγωγούς ενέργειας, ισχυρά εμπορικά δίκτυα, τους ισχυρούς της ιδιωτικής υγείας κ.ο.κ., έχει αφήσει την αγορά να εξελίσσεται σε ένα εργαλείο κερδοσκοπίας στην πλάτη των φτωχότερων Ελλήνων. «Όταν η αγορά λειτουργεί χωρίς κανόνες και η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπονομεύεται και λοιδορείται όταν πάει να κάνει τη δουλειά της, αυτά είναι τα αποτελέσματα», είπε, επιμένοντας μεταξύ άλλων ότι οι κυβερνώντες εισπράττουν δισεκατομμύρια έσοδα, που δεν είχαν προϋπολογιστεί, από τον ΦΠΑ και στο παρά πέντε τα κάνουν pass, ως ένα αντίδωρο για τα Χριστούγεννα. Όσο για το κατά πόσον θα έφερνε αποτελέσματα η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θύμισε με νόημα ότι έφερε αποτελέσματα στην Κύπρο και την Πορτογαλία...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: