24.3.22

Μπάιντεν: Ουκρανική απόφαση η παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία...


Για όλους και για όλα, αλλά με προσεγμένα λόγια, τοποθετήθηκε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και των G7, εκφράζοντας κι επισήμως την επιθυμία του για αποπομπή της Ρωσίας από τους G20 και προειδοποιώντας πως... εάν η Μόσχα χρησιμοποιήσει πυρηνικά, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν.

Είπε χαρακτηριστικά ότι έχει προτείνει τον αποκλεισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν από την επόμενη σύνοδο των G20, για να προσθέσει ότι εάν κάποιες χώρες δεν το θέλουν αυτό, τότε θα πρέπει να ζητηθεί και από την Ουκρανία να συμμετάσχει.

Δήλωσε, ακόμη, ότι σε περίπτωση που η Ρωσία κάνει χρήση χημικών όπλων οι ΗΠΑ θα απαντήσουν και περιορίστηκε στο να συμπληρώσει ότι «η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης».
Ερωτηθείς για το εάν ο Ζελένσκι θα αποδεχθεί να παραχωρήσει ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία ώστε να πετύχει εκεχειρία ο Τζο Μπάιντεν τόνισε: Αυτό είναι απόφαση της Ουκρανίας. Τίποτα για την Ουκρανία δεν μπορεί να αποφασιστεί χωρίς την Ουκρανία. Δεν πιστεύω ότι θα το κάνουν, αλλά είναι δική τους η απόφαση».

Ανάμεσα σε άλλα ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε 

Όπλα πετούν προς την Ουκρανία ακόμη και τώρα που μιλάμε
Είμαι αποφασισμένος να χτίσω πάνω στις υπάρχουσες προσπάθειες για την Ουκρανία
Δεν έκανα καμία απειλή προς την Κίνα, απλά ξεκαθάρισα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις εάν βοηθήσει τη Ρωσία. Η Κίνα κατανοεί ότι το οικονομικό της μέλλον είναι πολύ πιο στενά συνδεδεμένο με τη Δύση παρά με τη Ρωσία
Οι G7 είχαν μια μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε τρόφιμα και το ενδεχόμενο επισιτιστικής κρίσης
Το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ
Οι κυρώσεις δεν λειτουργούν ποτέ αποτρεπτικά, αλλά η διατήρησή τους θα σταματήσει τον Πούτιν

Δεν υπάρχουν σχόλια: