30.3.22

Γιατί κάνει τον "ειρηνοποιό" ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς...


Την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη, είχε γίνει γνωστό πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ταξίδεψε για τη Λευκορωσία, προκειμένου να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Η Jerusalem Post που είχε αποκαλύψει το γεγονός, σημείωνε ότι οι Ουκρανοί είχαν ζητήσει από τον ολιγάρχη πρώτης γενιάς, να βοηθήσει στις συνομιλίες -χωρίς να έχει επίσημο ρόλο...


Προ ολίγων εικοσιτετράωρων, εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως και κάποια μέλη της ουκρανικής αποστολής. Παρ' όλα αυτά, την επομένη ήταν κανονικά στη θέση του.
 
Πολλά έχεις διαβάσει για τον Αμπράμοβιτς, πουθενά όμως δεν υπήρχε το 'γιατί' μπήκε στη διαδικασία να γίνει ειρηνευτικός μεσάζοντας. Και δεν είναι περίεργο να έχουν μαζευτεί πολλοί που να αμφισβητούν το ρόλο αυτό, δεδομένου του παρελθόντος του. Βλέπεις, για δυο δεκαετίες ήταν γνωστός ως “εκ των κυρίων χορηγών του Πούτιν”. Όπως είπε η συνεργάτιδα του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι, Maria Pevchikh “όταν για 22 χρόνια είσαι η μαριονέτα του Πούτιν, δεν γίνεται ξαφνικά να αποστατείς”.

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο, πατηστε  ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: