31.3.22

Ιστορικό ΝΑΙ στον Βοτανικό με ψήφους 68,5%...


Ο κόσμος του Παναθηναϊκού «μίλησε». Τα μέλη που κλήθηκαν να αποφασίσουν στη σημερινή ψηφοφορία υπερψήφισαν το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, με ένα ποσοστό που φτάνει το 68,5 %. 

Συγκεκριμένα στη σημερινή κρίσιμη για το μέλλον του συλλόγου ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 2994 άτομα. Τα... έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2985, τα άκυρα 4 ενώ τα λευκά ήταν 5. Έτσι λοιπόν 2051 άτομα  ψήφισαν υπέρ και 934 κατά. 

Ο δρόμος λοιπόν για την κατασκευή του νέου σπιτιού του τριφυλλιού έχει ανοίξει διάπλατα. Σε μια διαδικασία που ξεκίνησε στις 12 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το βράδυ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν πάει με αποτέλεσμα απλής πλειοψηφίας στον Βοτανικό. Επιδίωξε κι έπεισε τον κόσμο του να στηρίξει το πρότζεκτ με ευρεία συναίνεση που έφτασε το 68,5%! 

Οι αρνητικές ψήφοι δεν έφτασαν τις 1.000 που θα ήταν και ο απαγορευτικός αριθμός για τη Διπλή Ανάπλαση, ωστόσο πλέον το σημαντικό για το τριφύλλι είναι να βαδίσει με ενωτική τάση στην επόμενη ημέρα, αφήνοντας πίσω τις εντάσεις που υπήρξαν προεκλογικά.

Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη έδωσε εν τέλει το πράσινο φως και μάλιστα το αποτέλεσμα όπως φάνηκε είχε κριθεί από νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελευταίες ψήφοι που καταμετρήθηκαν είχαν διαδικαστική σημασία για το αποτέλεσμα καθώς το ΝΑΙ είχε πάρει σαφές προβάδισμα εξ αρχής, πάνω από το απαιτούμενο 66,67%. 

Στο φινάλε της ψηφοφορίας είχαν ήδη «πιαστεί» οι απαιτούμενες ψήφοι για το ΝΑΙ κι έτσι δεν υπήρξε θρίλερ για το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: 

«Αποτέλεσμα Ψηφοφορίας: Υπέρ της Διπλής Ανάπλασης
 
Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης με ποσοστό 68,5%.

Αναλυτικότερα, 2051 μέλη ψήφισαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και 934 μέλη κατά αυτής. Παράλληλα, το σύνολο των μελών που ψήφισαν ήταν 2.994 μέλη, εκ των οποίων οι 2985 ψήφοι ήταν έγκυρες, 5 λευκές, 4 άκυρες.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. δήλωσε: «Ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τα μέλη του Παναθηναϊκού ψήφισαν σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει όλους αγαπημένους και ενωμένους για έναν δυνατό Παναθηναϊκό, όπως αξίζει στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδος. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα σε εμάς πέφτει όλο το βάρος ώστε όλα αυτά που υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε μεγάλα γήπεδα όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Η Λεωφόρος να έχει Παναθηναϊκό χρώμα όπως είπε προχθές και ο Δήμαρχος και να έχουμε στη Λεωφόρο μας τις αναμνήσεις μέσα από το Μουσείο και ό,τι άλλο φτιαχτεί που θα φροντίσουμε να έχει χρώμα Παναθηναϊκό. Είχαμε πει εξαρχής ότι θα στηρίξουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και αυτό κάνουμε. Εκείνο που θέλουμε είναι ο Παναθηναϊκός να μεγαλουργήσει όπως και να δούμε και νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες. Είναι μια απόφαση που πήρε ο κόσμος και τα μέλη του Παναθηναϊκού. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτό αποτυπώθηκε σήμερα από το πολύ μεγάλο ποσοστό»...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: