31.3.22

Από το χειροκρότημα στο καταχέριασμα...


Πάνε δυο χρόνια τώρα από τότε που η σύζυγος του πρωθυπουργού καλούσε τους συμπολίτες του να βγουν στα μπαλκόνια να...χειροκροτήσουν τους ήρωες των νοσοκομείων. Ήταν η εποχή που ακόμα δεν είχαμε καταλάβει τι μας περιμένει. Ήταν η εποχή που ακόμα και οι ήρωες των νοσοκομείων δεν ήξεραν τι τους περιμένει. Δεν ήξεραν πως θα τα έβαζαν μόνοι και αβοήθητοι με το θηρίο. Δεν ήξεραν πως στην πορεία τη μάχη θα την έδιναν μήνα με τον μήνα όλο και λιγότεροι. Δεν ήξεραν πως θα τους άφηναν να καταρρεύσουν μέσα στα νοσοκομεία. Δεν ήξεραν πως θα τους άφηναν χωρίς εφόδια. Δεν ήξεραν πως θα τους άφηναν μέχρι και με απλήρωτες εφημερίες.

Με ένα χειροκρότημα ξεκίνησαν τη μάχη και τώρα με χημικά τους ξεπληρώνουν και με τα γκλομπ των ΜΑΤ. Δυο χρόνια πέρασαν από την εποχή των κυβερνητικών ταρατατζούμ και οι ήρωες του 2020 κατέληξαν οι ενοχλητικοί που ζητούν προσλήψεις, αυξήσεις, βαρέα και ανθυγιεινά. Δυο χρόνια πέρασαν και από το χειροκρότημα περάσαμε στο ξύλο και στα δακρυγόνα επειδή οι ήρωες του 2020 τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ που οι κυβερνώντες βιάζονται να βάλουν μπροστά παραδίδοντας τους πολίτες στα νύχια των ιδιωτών και των κερδοσκόπων της αρρώστιας. Εκεί φτάσαμε.

Και δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται μαζί με τα κύματα της πανδημίας που πάνε κι έρχονται αποδυναμώνοντας κάθε φορά την ικανότητα των νοσοκομείων να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της κοινωνίας. Γιατί όλα αυτά τα κύματα που έχουν χτυπήσει δυο χρόνια τώρα το ΕΣΥ λειτουργούν σωρευτικά για το προσωπικό, που όχι μόνο έχει στερέψει από δυνάμεις αλλά έχει γονατίσει από την κοροϊδία και την απαξίωση των χειροκροτητών του 2020 που τώρα στέλνουν τα ΜΑΤ να τους καταχεριάσουν...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: