31.3.22

Υπουργός του Μητσοτάκη διορθώνει τον Μητσοτάκη...


Πώς τα φέρνει η πολιτική όταν είσαι στα κάτω σου… Να είσαι πρωθυπουργός της χώρας και να σε διορθώνει ο υπουργός σου! Αυτό συνέβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και του το έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης!

Όλα ξεκίνησαν από το fake new που διακίνησε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter. Εκεί έγραψε ότι οι... εταιρείες διανομής οφείλουν να παρέχουν στους ντελιβεράδες «και την κατάλληλη επαγγελματική ένδυση για τις μετακινήσεις τους». Αυτό όμως είναι ψέμα (το κατήγγειλαν και οι διανομείς ακόμα και στα κανάλια), καθώς η υποχρέωση για παροχή ένδυσης ισχύει ήδη.

Το ότι είναι ψέμα το επιβεβαίωσε και το γραφείο Χατζηδάκη, που σε άτυπη ενημέρωση επισήμανε αυστηρά: «Επαναλαμβάνουμε ότι παραμένει ως έχει η υποχρέωση κάθε ψηφιακής πλατφόρμας να παρέχει στους διανομείς που συνδέονται με συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου, πανωφόρι κατάλληλο για την προστασία του αναβάτη του μοτοποδηλάτου ή της μοτοσυκλέτας, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο». Θυμίζει μάλιστα το γραφείο Χατζηδάκη ότι «αυτό αναφέρεται άλλωστε σαφώς στην ανακοίνωση Τύπου που βγάλαμε στις 28 Μαρτίου».

Δύο τινά έχουν συμβεί: ή ο πρωθυπουργός είναι αδύναμος (και οι υπουργοί σηκώνουν κεφάλι), ή στην κυβέρνηση ο καθένας κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα. Διαλέγετε και παίρνετε...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: