30.3.22

Ενωμένοι και δυνατοί οι προεδρικοί ενόψει συνεδρίου...


Από την εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας επιχειρούν να πείσουν, πως η συνεννόηση ανάμεσα στις προεδρικές τάσεις- Κίνηση Μελών, ΡΕΝΕ, πασοκογενείς, Γέφυρα, ΔΗΜΑΡ- έρχεται ως απάντηση στις δικές της πρωτοβουλίες.

Μόνο που όσοι γνωρίζουν την... ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, διαβεβαιώνουν το CNN Greece, ότι η επικοινωνία μεταξύ των προεδρικών τάσεων δεν σχετίζεται με την Ομπρέλα ούτε έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί της, αλλά αφορά την καλύτερη προώθηση των καταστατικών προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως βεβαίως την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, αλλά και τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα, τις ορισμένες θητείες και την ψηφιοποίηση του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο κι ενόψει συνεδρίου, έχουν πυκνώσει οι επαφές μεταξύ των προεδρικών τάσεων, δίχως όμως να έχει συγκροτηθεί κάποιο άτυπο συντονιστικό όργανο το οποίο να αποτελείται από συγκεκριμένα στελέχη.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο από τους προεδρικούς, είναι ότι θα υπερψηφιστούν από το συνέδριο οι προτάσεις του προέδρου, αλλά κι ότι δεν θα υπάρξουν αναταράξεις, πολλώ δε μάλλον αποχώρηση στελεχών στη συνέχεια.

Όπως κι αν έχει, οι προεδρικοί δεν βλέπουν μπροστά τους ένα εσωστρεφές συνέδριο κυρίως λόγω του πολύ δύσκολου πολιτικού και κοινωνικού πεδίου που έχει διαμορφωθεί.

«Οι πολίτες δεν έχουν να βάλουν βενζίνη κι έχουν βάλει περισσότερα όσπρια στη διατροφή τους κι εμείς θα αναλωθούμε στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να απευθύνεται μόνο στους μισθωτούς ή και στη μεσαία τάξη ή μόνο στους Αριστερούς κι όχι και στους Κεντρώους; Όποιος το κάνει αυτό έχει υπογράψει την προσωπική πολιτική του καταδίκη, όχι του κόμματος», σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

Σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική επικαιρότητα, εξάλλου, στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίμησε την κρίση ακρίβειας στο ξεκίνημά της και γι’ αυτό τώρα, που ήρθε κι ο πόλεμος, δεν ξέρει από πού να την μαζέψει.

Συνεπώς, βλέπουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την άνοιξη, με το σενάριο εξάντλησης της τετραετίας να αυξάνεται ως πιθανότητα...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: