31.3.22

Πάτρα: Για 13 εγκληματικές ενέργειες...


...θα εξεταστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου από την ΕΛΑΣ...

Σοκ και οργή έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις για την υπόθεση στην Πάτρα με την Ρούλα Πισπιρίγκου πλέον να έχει συλληφθεί για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022.

H φερόμενη παιδοκτόνος αναμένεται να εξεταστεί από τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για συνολικά 13 εγκληματικές πράξεις και κακοποιητικές... ενέργειες εις βάρος των τριών παιδιών της.

Η άτυχη 9χρονη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατέληξε κατόπιν σκόπιμης χορήγησης της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη και η οποία της προκάλεσε ανακοπή εντός 30 λεπτών, ενώ στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα μόνο η κατηγορούμενη.

Κατά πληροφορίες, η 33χρονη, λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή της, σε διαδικτυακή συνέντευξή της φέρεται ότι αποκάλυψε πως χορηγούσε η ίδια βαρβιτουρικά στην Τζωρτζίνα «έπειτα από σύσταση των γιατρών».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις ο σύζυγος και η αδελφή της συλληφθείσας, προκειμένου να διερευνηθεί πιθανός ρόλος τους στις δολοφονικές πράξεις ή αν γνώριζαν κάτι για τα δραματικά γεγονότα.

Έρευνα για Ίριδα και Μαλένα

Πλέον, οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους επίσης αιφνίδιους θανάτους των δύο αδελφών της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Τα περιστατικά αυτά παρουσιάζουν καθοριστικές ομοιότητες με την υπό εξέταση δολοφονία της 9χρονης, αφού τα δύο κοριτσάκια δεν αντιμετώπιζαν παθολογικά προβλήματα και παρουσίασαν βλάβες σε ζωτικά όργανα παρόμοιες με αυτές της μεγαλύτερης αδελφής τους.

Επιπλέον η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή, στις 11 Απριλίου 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το οποίο της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, έπειτα από προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών. Και αυτό ενώ το κορίτσι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο χωρίς κανένα σαφές πρόβλημα υγείας και ούτε λάμβανε κάποια σύνθετη φαρμακευτική αγωγή.

Στην ανακρίτρια οδηγείται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ενώπιον της ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχτηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: