30.3.22

Ο… κουμπαράς της ΕΕΤΤ στον Πιερρακάκη!...


Στα 400 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το οποίο προορίζεται για τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Σε αυτό το αποθεματικό, το οποίο από το 2015 και μετά παραμένει αδιάθετο στην ΕΕΤΤ, καθώς δεν... υπογράφεται η αναγκαία υπουργική απόφαση, θα έχει πλέον πρόσβαση το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στον νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το αποθεματικό μπορεί να διατίθεται για δαπάνες που υποστηρίζουν την ψηφιακή διακυβέρνηση, όπως, π.χ., προμήθειες εξοπλισμού, αποστολές πολιτικής ηγεσίας, συμβάσεις και αμοιβές! 

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της ΝΔ κατηγορούσαν τον τότε υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για το γεγονός ότι είχε πάρει από τα κονδύλια της ΕΕΤΤ… 3 εκατ. ευρώ για την καθολική κάλυψη της χώρας με τηλεοπτικό σήμα. 

Και τον Απρίλιο του 2021 το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έλαβε για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το ποσό των  5.222.941,14 ευρώ.  

Ήταν η αρχή για να σπάσει ο κουμπαράς των αδιάθετων εκατ. της ΕΕΤΤ προκειμένου να πληρωθούν προμήθειες και αμοιβές...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: