31.3.22

«Η ποσότητα κεταμίνης μπορούσε να σκοτώσει και ελέφαντα»...


«Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…». Αυτό ανέφερε αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα, ενώ η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από το απόγευμα της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται πως η... ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά.

Ποιες οι παρενέργειες της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Μεθοδικότητα, αλλεπάλληλες αναλύσεις, γνώμες πολλών επιστημόνων, συλλογή στοιχείων κάτω από άκρα μυστικότητα και κινήσεις που παρά τα φώτα της δημοσιότητας παρέμειναν στο σκοτάδι συμπεριλαμβάνονται στα εργαλεία τα οποία χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών για «δέσουν» την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και να οδηγηθούμε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή της Πισπιρίγκου, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης αναφέρθηκε στην κεταμίνη και τις παρενέργειές της. Επίσης, ως φαρμακευτική ουσία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά. Χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα. Όσον αφορά στις παρενέργειες, ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κ. Τσαντίρης επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά θα φανεί.

Μάλιστα, τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία.

Τέλος, είπε ότι η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα και πως είναι περίεργο το πώς βρήκε την ουσία η 33χρονη...

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: