31.3.22

«Όχι» και από δεύτερο δικηγόρο...


...στην υπεράσπιση της Ρ. Πισπιρίγκου...
Με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου γνωστοποιεί ότι δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της γυναίκας που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζορτζίνας.

Ο... δικηγόρος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ και μιλούσε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, γίνεται ο δεύτερος κατά σειρά που αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Η ανακοίνωση:

Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της Κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της.

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΛΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση Ρούλα Πισπιρίγκου, ζήτησε και πήρε προθεσμία από την 18η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Η μητέρα προσήλθε χωρίς δικηγόρο, αφού ο μέχρι σήμερα συνήγορός της παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της. 

Την ίδια ώρα σοκάρουν τα όσα αποκαλύπτονται από το διαβιβαστικό της αστυνομίας για την υπόθεση, στο οποίο περιγράφονται οι τελευταίες ημέρες του άτυχου παιδιού, αλλά συμπεριλαμβάνονται και μαρτυρίες για τη συμπεριφορά της μητέρας της που κίνησε τις υποψίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: