30.3.22

Στέφανος Κασιμάτης και Κρις Ροκ...


Ίδια «αστεία», διαφορετική τιμωρία...

Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στο προσβλητικό «αστείο» τού Κρις Ροκ, στην τελετή απονομής των Όσκαρ, για το χωρίς μαλλιά κεφάλι τής Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, με εκείνο του Στέφανου Κασιμάτη για τους «ασημένιους βοστρύχους» του Γιώργου Κατρούγκαλου. Και στις δύο περιπτώσεις τα ηλίθια «ευφυολογήματα» αναφέρονταν σε κάτι που προερχόταν από πρόβλημα υγείας. Στη μία, στη...
χολιγουντιανή, η «λύση» δόθηκε με το χαστούκι τού πολύ σκληρού και ασήκωτου Γουίλ Σμιθ στον παρουσιαστή τής τελετής.  Στην άλλη περίπτωση, στην ελληνική, η τιμωρία ήταν σκληρότερη και αποτελεσματικότερη και ήρθε με τη μορφή γενικής αποδοκιμασίας –με το κράξιμο, ουσιαστικά– του δημοσιογράφου, ακόμα και από φίλα προκείμενους. 

Η λύση που επέλεξε ο Γουίλ Σμιθ (που αρχικά χασκογέλασε με το «αστείο» και με χρονοκαθυστέρηση θύμωσε!) είναι βλακώδης μαγκιά –καθόλου τζάμπα αλλά καλοπληρωμένη. Ο Σμιθ την εισπράττει ήδη σε δημοσιότητα και είναι πιθανό ότι η ταινία για την οποία βραβεύτηκε με  Όσκαρ, το  «King Richard», θα έχει κάποια περαιτέρω εισπρακτικά κέρδη από τα αναμενόμενα (μπορεί και περισσότερα από το «κάποια») εξαιτίας τής απίστευτα υπερβολικής αντίδρασής του. 

Άλλωστε κέρδη έχει ήδη και η συνεχώς φθίνουσα τα τελευταία χρόνια δημοσιότητα της τελετής των Όσκαρ, που κέρδισε φτηνούς πόντους από το ξεγυρισμένο χαστούκι. 

Όπως και να έχει, η θεαματική σφαλιάρα έδωσε την ευκαιρία στους συνωμοσιολόγους τού Διαδικτύου να πουν τα δικά τους για στημένο επεισόδιο. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τους αντικρούσεις αποτελεσματικά για να τους μεταπείσεις, όταν έχει προηγηθεί το πλατύ χαμόγελο του παλικαρά που έγινε οργή και όταν στη σόου μπιζ (όχι μόνο την αμερικάνικη, αλλά και την ελληνική) οι πρωταγωνιστές «πουλάνε» για λίγη δημοσιότητα τους έρωτές τους, τους γάμους τους, τις εγκυμοσύνες τους, τις στιγμές με τα παιδιά τους, ακόμα και τις απιστίες τους –όπως έχει κάνει το ζεύγος Σμιθ στα 24 χρόνια του έγγαμου βίου του, ανακοινώνοντάς τις.

Και εν τέλει, μια λεκτική αντίδραση του Σμιθ, μια δήλωσή του ανεβαίνοντας στη σκηνή, θα ήταν πιο «ποιοτική». Δεν θα έδινε βέβαια τόσα βιούζ όσο η σφαλιάρα που θα μείνει στην ιστορία τού Χόλιγουντ. 

Σίγουρα όχι ως η πιο έξυπνη αντίδραση και ως η πιο τιμητική για τον θεσμό. Στίγμα ήταν αυτό. Και για τον στιλάτο τσαμπουκαλή και για τα Όσκαρ...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: