9.3.22

Τρίτωσε το κακό για τον Βαρουφάκη...


Γυναικείο «κίνημα» παραιτήσεων με αιχμές...

Ντόμινο αποχωρήσεων σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στο ΜέΡΑ25, καθώς το νεαρό κοινοβουλευτικά κόμμα της Αριστεράς, με επικεφαλής το Γιάνη Βαρουφάκη, εγκαλείται από το γυναικείο στελεχιακό δυναμικό του για... φαινόμενα «νεποτισμού», «φίμωσης», όπως και «καταπάτησης των δημοκρατικών διαδικασιών», ολοένα και συχνότερα.

Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε χθες – ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας- όταν η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Αγγελική Αδαμοπούλου, έκανε γνωστή την πρόθεσή της να εγκαταλείψει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, απευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Η κ. Αδαμοπούλου, νομικός στο επάγγελμα, η οποία είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής το 2019 στην Α’ Αθηνών με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, έστειλε χθες επιστολή ανεξαρτητοποίησης με αποδέκτη τον κ. Τασούλα και χωρίς προηγουμένως να έχει προετοιμάσει, κατά πληροφορίες, σχετικά τους συναδέλφους της στο κόμμα.

Για το λόγο αυτό, τα πρώτα λεπτά μετά την ανεξαρτητοποίησή της επικράτησε αμηχανία στους κόλπους του κόμματος, αφού ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη του ΜέΡΑ25 έμοιαζαν κεραυνοβολημένα, σημειώνοντας για την κ. Αδαμοπούλου ότι «δεν μας ειδοποίησε καν», αναφορικά με την επιθυμία της να απενταχθεί από τις γραμμές του νεότευκτου πολιτικού φορέα.

Το κλίμα στο «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής», του οποίου ηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης, βάρυνε ακόμη περισσότερο χθες, με δεδομένο ότι δεν έχει μεσολαβήσει ούτε μήνας από τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε αποχώρησε με αιχμές από το κόμμα και η Αναπληρωματική Βουλευτής Α΄ Αθηνών, Μαρία Μποτονάκη, η οποία θα έπαιρνε την έδρα της κ. Αδαμοπούλου, αν η τελευταία παραιτούνταν.

Την πρόλαβε, ωστόσο, η κ. Μποτονάκη, επιλέγοντας την ηχηρή έξοδό της από το κόμμα, με μια δήλωση που απέστειλε στο avgi.gr στα μέσα του προηγούμενου μήνα και με τίτλο: «Ο meta-θάνατος της αμεσοδημοκρατίας».

Μποτονάκη: Κάναμε λάθος!

Στη δήλωση αποχώρησής της, η πρώην τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος χαρακτήρισε το ΜέΡΑ25 «συστημικό κόμμα που αποτελεί σπουδαίο δεκανίκι των πολιτικών εξευτελισμού των πολιτών αυτής της χώρας», διαπιστώνοντας την ίδια ώρα πως «βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που διοικείται από τον ετσιθελισμό των διορισμένων, που έχουν καταντήσει μια τεράστια μάστιγα διαλύοντας κάθε τομέα και κάθε δημοκρατική διαδικασία».

Γεωργία Σαδανά

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: