28.3.22

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ως ιδιοκτήτης της ΕΡΤ...


Αλήθεια, τι είναι τελικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου; Διευθυντής στην ΕΡΤ; Αρχισυντάκτης; Πρόεδρος του Δ.Σ.; Διότι στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, μιλούσε σαν προϊστάμενος της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το σκέφτεστε να το έκανε... αυτό κάποιος υπουργός της αγγλικής κυβέρνησης για το BBC; Θα είχε ξεσηκωθεί όλο το νησί.

Διαβάστε μερικά μόνο απ’ όσα είπε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και θα καταλάβετε:

«Η επικαιρότητα καλύπτεται από την ΕΡΤ με ψύχραιμο, σοβαρό και ποιοτικό τρόπο».

«Σήμερα, οκτώ δημοσιογράφοι και αντίστοιχος αριθμός εικονοληπτών και ηχοληπτών της ΕΡΤ έχουν αποσταλεί στις εμπόλεμες περιοχές, στα ουκρανικά σύνορα, συντελώντας με τη σειρά τους στην ουσιαστική ενημέρωση».

«Συστάθηκε το νέο τηλεοπτικό κανάλι, το ΕΡΤ NEWS, προκειμένου η ΕΡΤ, όχι απλά να μην είναι απούσα από τις εξελίξεις, αλλά να μεταδίδει τα γεγονότα ακατάπαυστα - 20 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα».

«Η ΕΡΤ είναι το μοναδικό ελληνικό κανάλι που μέσα στις τελευταίες εβδομάδες μεταδίδει δελτία ειδήσεων στο ακέραιο όλο το 24ωρο».

■ Είδατε πόσα πολλά γνωρίζει ο υπουργός για τα εσωτερικά της ΕΡΤ; Και δικαιολόγησε, φυσικά, την ΕΡΤ για τον ανταποκριτή της στη Μόσχα, Αχιλλέα Πατσούκα, που έστελνε τις ανταποκρίσεις του από την Κυψέλη.

«Η χορήγηση της επαγγελματικής του βίζας (από τη Ρωσία) τού χορηγήθηκε με πρωτοφανή καθυστέρηση 10 μηνών, στις 26/1/2022, από το ρωσικό υπουργείο. Ολο αυτό το διάστημα της δημοσιογραφικής του εργασίας στην ΕΡΤ, ασκούσε τα καθήκοντά του ως ειδικός επί των ρωσικών θεμάτων, έστελνε κείμενα, έκανε αναλύσεις, συμμετείχε στις συζητήσεις, έκανε ρεπορτάζ στην ενημερωτική ιστοσελίδα και είχε επίκαιρη παρουσία στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ. Για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παρανόηση της παραγωγής των ρεπορτάζ, είχε δοθεί ρητή οδηγία από όλους τους αρμόδιους διευθυντές και τα επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, να μη χρησιμοποιείται ο τίτλος “Μόσχα-Απευθείας” ή αναφορές “από τη Μόσχα ο ανταποκριτής μας” κ.λπ. Η διευκρίνιση αυτή κατά κανόνα τηρήθηκε, ωστόσο υπήρξαν πράγματι κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις όπου εκ παραδρομής και όχι από σκοπιμότητα, αναφέρθηκε ότι ο κ. Πατσούκας εκπέμπει το ρεπορτάζ του από τη Μόσχα. Δεν υπήρξε από την πλευρά του ενημερωτικού τομέα, τη διοίκηση ή τα επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ οποιαδήποτε πρόθεση παραπλάνησης του κοινού»...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: