3.3.22

Ο μόνος ηττημένος θα είναι ο λαός της Ουκρανίας...


Όποια και αν είναι η έκβαση του πολέμου, ο πραγματικά ηττημένος θα είναι ο λαός της Ουκρανίας, που την επόμενη ημέρα θα δει τη χώρα του ή οικόπεδο του Πούτιν ή αποικία... χρέους των τραπεζών της Δύσης. Αυτή, δυστυχώς, θα είναι η μοίρα του ουκρανικού λαού, που βρέθηκε στην ανταγωνιστική δίνη των συμφερόντων της Ρωσίας, του ΝΑΤΟ και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Ένας λαός που την επόμενη ημέρα θα χρεωθεί για πολλές γενιές την ανοικοδόμηση της χώρας του. Ένας λαός που θα δει τον φυσικό πλούτο της χώρας του να μπαίνει ενέχυρο στους εργολάβους που έπονται των στρατών.

Δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα όσων μπαίνουν στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού και μετατρέπονται σε διεκδικήσιμο τιμάριο από τους ισχυρούς. Και η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Όχι επειδή επέλεξε να εμπιστευθεί το μέλλον της στη Δύση αρνούμενη τη ρωσική ηγεμονία αλλά επειδή από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και μετά κι αυτή, όπως και οι προηγούμενες, δεν κατάφερε να βρει ανεξάρτητο βηματισμό. Μια άπειρη και εύθραυστη Δημοκρατία, που πριν προλάβει να ριζώσει στον παγκόσμιο χάρτη πνίγηκε οικειοθελώς από τα ζιζάνια των ξένων συμφερόντων που άλλοτε με υποκινούμενα πραξικοπήματα και τώρα με όπλα και εισβολές διεκδικούν τα υπάρχοντά της. Με την ανοχή των ηγετών της, ήταν εδώ και χρόνια προδιαγεγραμμένη η μοίρα της Ουκρανίας. Και η διεκδίκησή της ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Σύντομα η Ουκρανία θα παραδοθεί ρημαγμένη. Είτε στα χέρια των Ρώσων εισβολέων είτε στα χέρια των Δυτικών που θα την σώσουν από τους Ρώσους. Γιατί και οι σωτηρίες κοστίζουν και καμία βοήθεια δεν προσφέρεται με το αζημίωτο. Όσες χώρες βίωσαν πολέμους το γνωρίζουν καλά αυτό. Και γνωρίζουν το τίμημα που πλήρωσαν και πληρώνουν από υπαρκτούς και ανύπαρκτους εχθρούς...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: