1.3.22

Ο «τρικομματισμός» του Φίλη και η… στροφή στ’ αριστερά...


Μία ανάλυση του Νίκου Φίλη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα ήταν αρκετή προκειμένου να αναδείξει την βασική στρατηγική διαφωνία που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 

ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε... μία καθ’ υπερβολήν αναφορά του, έκανε λόγο για… «τρικομματισμό», ώστε να δείξει πως ό,τι είχε να κερδίσει από το Κέντρο ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον θα το πάρει το ΚΙΝΑΛ. 

Με τον τρόπο αυτό, ο Νίκος Φίλης επί της ουσίας υποστήριξε ότι η στρατηγική εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι άλλη από την στροφή προς τα αριστερά, ώστε να αναζητήσει εκεί ζωτικό χώρο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Βεβαίως, ο Νίκος Μπίστης -και πολλά ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- διαφώνησαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν γίνεται να πετά ένα κόμμα εξουσίας λευκή πετσέτα σε ό,τι αφορά τη «μάχη του Κέντρου». Ωστόσο, όπως και να έχει, η αναφορά και μόνο του Νίκου Φίλη έχει τη δική της σημασία, σε ό,τι αφορά το πώς ανησυχεί η Κουμουνδούρου για την αύξηση της πολιτικής επιρροής του ΚΙΝΑΛ…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: