24.3.22

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να ξέρει...



Μια εξαιρετική ικανότητα του Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού είναι να χάνει εκθέσεις που δεν τον συμφέρει να τις διαβάσει. 

Αυτό συνέβη με την έκθεση Τσιόδρα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο πρωθυπουργός είχε ισχυριστεί στη Βουλή ότι η... εισαγωγή σε ΜΕΘ δεν επηρεάζει τη θνητότητα των ασθενών Covid. Ζήτησε μάλιστα μια επιστημονική έκθεση που να λέει το αντίθετο.

Αποδείχτηκε ότι την έκθεση αυτή την είχε στο γραφείο του. Αλλά δεν πειράζει. Αν η έκθεση λέει κάτι που δεν συμφέρει τον πρωθυπουργό, τόσο το χειρότερο για την έκθεση.

Το ίδιο ισχύει και με την έκθεση της ΡΑΕ για την υπερκερδοφορία των εταιρειών ενέργειας – υπερκερδοφορία που ο Αλ. Τσίπρας προσδιόρισε τεκμηριωμένα στη Βουλή σε 1,4 δισ. ευρώ.

Ο Κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε αυτά τα στοιχεία και δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στη ΡΑΕ να αναλύσει την κερδοφορία των εταιρειών, για να πάρει τις αποφάσεις του. Αποκαλύφθηκε ότι την ανάλυση αυτή, ταξινομημένη ανά μονάδα παραγωγής, ημέρα και ώρα, η ΡΑΕ του την έχει παραδώσει από την 1η Μαρτίου, εισηγούμενη επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές.

Αλλά ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να ξέρει αυτά τα στοιχεία. Γιατί αν τα ξέρει, θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα σε βάρος επιχειρηματιών με τους οποίους τον συνδέουν στενότατες σχέσεις. 

Προτιμά λοιπόν να κλωτσάει το ντενεκεδάκι παρακάτω και να κερδίζει χρόνο. Και ψεύδεται σε βάρος μιας κοινωνίας που υποφέρει, πιέζεται και αγωνιά...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: